Extra ropogós lesz a rántott hús, ha így készíted - A bundába olcsó magocska kerül
Még finomabb lesz a rántott hús bundája, ha lenmagot is keversz hozzá.
A frissensültek népszerűsége töretlen, nincs ember a földön, aki ne szeretné a rántott húst, a vásárnapi családi ebédnél biztos, hogy része a menünek. Nálunk is így van, heti egyszer biztos, hogy az asztalra kerül. Hogy még véletlenül se unjon rá az ember – bár belegondolva kizárt, hogy a család bármelyik tagjánál is felmerüljön ez az érzés –, érdemes a hús ruhájával játszani.
Ha már frissensült, érdemes tojásos, kefires vagy palacsintamasszás bundában is pirosra sütni. A hagyományos panírral is lehet kísérletezni, keverj a zsemlemorzsába szezámmagot, mandulapelyhet vagy parmezánt és fűszereket. A sajttól és a fűszerektől sokkal karakteresebb lesz a hús, aki szereti az ízletes ételeket, annak telitalálat lesz. Kínálj mellé petrezselymes krumplit és salátát.
A megtisztított csirkemellet szeleteljük fel ízlés szerint, kicsit klopfoljuk ki, majd sózzuk le a szeleteket és tegyük hűtőbe fél órára, de egy éjszakát is állhat így.
A panírozáshoz készítsük elő az alapanyagokat. A lisztet és a zsemlemorzsát öntsük tányérba, a tojást üssük fel.
A parmezánt reszeljük le és adjuk a zsemlemorzsához az őrölt borssal és a fokhagymaporral együtt, alaposan keverjük össze.
A hússzeleteket a szokásos módon panírozzuk, majd bő, forró olajban süssük aranybarnára.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
@sobors.hu