Sajttal töltött melegszendvics olasz módra: ropogós panírban sütik ki
Tartalmas, finom, különleges, mégis nagyon egyszerűen és gyorsan összedobható ez a szendvics, ráadásul alig kell hozzá valami.
Ha igazán ízletes és szaftos csirkemellet tálalnál, teszteld le az alábbi receptet! A bunda nagyon izgalmas, fűszeres, parmezános, a hús pedig vajpuha marad alatta.
Hogy jó ropogós legyen a panír, a csirkemellszeleteket előbb serpenyőben pirítsd körbe, csak utána told a sütőbe. Így a parmezános bunda szépen megpirul a külsején, védőréteget képez a hús körül, nem engedi kiszáradni a sütőben.
A panír fűszerezése ízlés szerint variálható, de amit semmiképp ne hagyj ki belőle, az a parmezán. Mellé kerülhetnek olyan olasz fűszerek, mint a bazsalikom, oregánó, de petrezselyemmel is feldobhatod.
A csirkemellfiléket tiszítsuk meg, ha szükséges. A vastagabbakat vágjuk hosszában három részre, a vékonyabbakat kettőbe, így szép, egyenletes csirkemellszeleteket kapunk. Sózzuk, borsozzuk mindkét oldalukat.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, béleljünk ki egy nagy tepsit sütőpapírral.
A tojást üssük egy tálba, verjük fel, enyhén sózzuk. A lisztet szórjuk egy tányérra. A zsemlemorzsát, a parmezánt és a fűszereket egy harmadikban keverjük össze.
A csirkemellszeleteket forgassuk a lisztbe, a felesleget rázzuk le. Utána mártsuk a tojásba, végül forgassuk a morzsába. Alaposan nyomkodjuk rá.
Forrósítsunk egy ek. olajat egy serpenyőben, majd tegyünk bele 2-3 csirkemellszeletet. Süssük őket oldalanként 2 percig, míg a morzsa megpirul, majd tegyük át őket az előkészített tepsibe.
Süssük a csirkeszeleteket kb. 10-12 percig, míg a belsejük is átsül teljesen.
Fotó: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors
@sobors.hu