
Parmezános cukkinichips sütőben sütve: egészséges ropogtatnivaló
Ropogtatnivalóból sosem elég, ezért mindig tartok otthon valamit. A sós változatokért jobban odavagyok, de a különféle bolti chipseket nem szoktam hazavinni, bármilyen szépen is mosolyognak rám. Zöldségchipsek készítéséről már írtam, de most egy kicsit komplexebbre, laktatóbbra vágytam.
A cukkinit minden formában szeretem: rántva, tésztaszósznak, de megtöltve is. Igazi nyári, könnyű, lédús zöldség.
Nagyobb darabokból
Chipset is lehet belőle készíteni, de mivel lédús, érdemes nagyobb darabokat választani, amelyek könnyebben száríthatók. Plusz ízt adni neki, ha bebundázzuk, önmagában ugyanis nem túl karakteres. A bundát készíthetjük csak parmezánnal, de ha ropogósabb végeredményre vágyunk, akkor érdemes zsemlemorzsával keverni.
A bazsalikom remekül illik hozzá, és ha még mártogatóst is teszünk mellé, tökéletes nassolnivalót kapunk.
Egyenletesek legyenek a szeletek
Arra ügyeljünk a készítésnél, hogy ne vágjuk se túl vastag, se túl vékony szeletekre, érdemes gyalut használni, ha nem bízunk a szeletelő képességünkben.
Parmezános cukkinichips

Hozzávalók 4 adaghoz
- 3 darab cukkini (közepes)
- 2 bögre zsemlemorzsa
- 0.75 bögre parmezán
- 0.5 bögre bazsalikom (friss, apróra vágott)
- opcionális fokhagymapor
- 1 kávéskanál só
- 1 kávéskanál bors
- 2 darab tojás
Elkészítés:
A cukkinit vágjuk gyalun körülbelül 6-12 milliméteres karikákra. A tojásokat verjük fel sóval és borssal, a parmezánt és a morzsát keverjük össze a fűszerekkel.
Melegítsük elő a sütőt 230 fokra.
A cukkinikarikákat forgassuk meg a tojásban, majd a panírban.
A sütőben 10-15 percig süssük, félidőben forgassuk meg.
Melegítsük elő a sütőt 230 fokra.
A cukkinikarikákat forgassuk meg a tojásban, majd a panírban.
A sütőben 10-15 percig süssük, félidőben forgassuk meg.
Címkék:
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!