Párolt bébispenót apróra vágott fokhagymával – Villámgyors és egészséges köret

párolt bébispenót cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Pár perc munkával és egy egyszerű öntettel tökéletes köretet készíthetsz bébispenótból.

A spenót egészséges és egyszerűen elkészíthető zöld, amelyből nem csak főzelék készülhet. Sőt, aki a főzeléket nem szereti és emiatt ódzkodik tőle, felejtse el és készítse teljesen más formában.

A zöldség tökéletes tésztafeltét is, krémes avokádóval és paradicsommal kombinálva, spagettivel laktató főétel. A spenót nemcsak magában, hanem töltelékként is nagyon jól működik, csirkemellbe töltve ízgazdag, mégis diétás fogás.

A spenót kistestvére, a bébispenót szintén tele van vitaminnal és tápanyaggal, támogatja a fogyókúrád és az immunrendszert is erősíti. A bébispenótot nyersen is eheted, de ha párolod, akkor is elég csak leforráznod, hogy a vitaminokat ne veszítse el.

Párolt bébispenót fokhagymával

spenót3

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 200 gramm bébispenót
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 1 teáskanál citromlé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

A fokhagymát nyomjuk össze. Egy tálban keverjük össze az olívaolajat, az ecetet, a citrom levét, a sót, a borsot és a fokhagymát. A spenótot öntsük le forrásban lévő vízzel és hagyjuk benne állni 2-3 percig, majd szűrjük le. A leforrázott spenótot forgassuk bele az olívaolajas keverékbe, majd tálalhatjuk is. 

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük