Izgalmas és kiadós párolt zöldbab: pirosra sült krumpli és cukkini gazdagítja

kcov
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Rengetegféle köret közül lehet válogatni, a zöldségeket érdemes keverni is, a ropogósra sült krumplival tökéletes kontrasztot képez a puha zöldbab.

Ha kedvenc köretet kell választani, a többség kapásból rávágja, hogy a sült krumpli vagy a krumplipüré a mindene. Húsok mellé burgonyát, esetleg rizst szoktak kínálni, valamint salátákat. Egy idő után azonban unalmas az egyhangúság, muszáj változtatni: a köretek világa nagyon izgalmas, lehet játszani a textúrákkal, ízekkel, alapanyagokkal.

Érdemes mixelni, vagyis többféle alapanyagot összekeverni. Vegyítheted a krumplit hagymával, esetleg még sütőtököt is forgathatsz hozzá valamilyen formában. Az egyik kedvenc köretemben pirosra sült krumpli, zöldbab, répa és cukkini kapja a főszerepet, egyszerű fűszerekkel kell őket összeforgatni, de a végeredmény kicsit pikáns lesz a cayenne-borstól. Egyszerű, tartalmas, szerethető, a vegetáriánusok főételként is kínálhatják.

Párolt zöldbab krumplival és cukkinivel

kct

Hozzávalók 4 személyre

  • 500 gramm krumpli
  • 1 darab sárgarépa
  • 200 gramm zöldbab (mirelit)
  • 1 darab cukkini
  • só és bors ízlés szerint
  • 0.5 teáskanál cayenne-bors
  • szükség szerint olaj
  • 2 darab újhagyma (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit pucoljuk meg, mossuk meg, utána vágjuk közepes kockákra.

Az előkészített krumplit bő olajban süssük aranybarnára.

A megtisztított sárgarépát és a cukkinit karikázzuk fel, majd pirítsuk meg kevés olajon.

A mirelit zöldbabot dobjuk forrásban lévő sós vízbe, 6-10 perc alatt főzzük meg.

A kész zöldségeket (krumpli, zöldbab, cukkini, sárgarépa) forgassuk egybe, ízesítsük sóval, borssal és cayenne-nel, majd a tetszőlegesen felvágott újhagymával is forgassuk egybe.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük