
Májjal töltött csirkecomb, ahogy a nagymamák csinálják: egy kis petrezselyem bolondítja meg
Akármennyire is húsevő a családom, a csirkéhez eléggé felemásan áll hozzá. Gyakorlatilag csak a mellét hajlandó megenni.
A magyar konyha egyik legkedveltebb étele a csülök pékné módra. A kiadós fogás elkészítése nem nehéz, csupán időigényes. Sütés előtt a csülköt elő kell főzni, így lesz vajpuha és ízletes. Természetesen találni egyszerűbb változatot is, ha pékné módra dobnád össze a vacsorát, csülök helyett használj csirkecombot!
A pékné módra lényege, hogy a hús krumpli- és hagymaágyon pirul, így a körettel együtt készül el a lakoma. Az elkészült fogás mellé kötelező a savanyúság és a ropogós kenyér.
A krumplit héjastól alaposan mossuk meg, majd bő vízben főzzük puhára. (A főzési idő a krumpli méretétől függ, addig főzzük, míg a villát könnyedén bele tudjuk szúrni.) Ezután hűtsük ki, majd tetszés szerint vágjuk fel a burgonyát.
Az előkészített burgonyát sóval, borssal és fűszerpaprikával forgassuk egybe, majd borítsuk tepsire.
A lila hagymát tisztítsuk meg, majd tetszés szerint vágjuk fel, ezután szórjuk a krumplira.
A combokat sóval, borssal és fokhagyma-granulátummal fűszerezzük. Ezután tekerjük körbe baconnel, majd helyezzük a hagymás burgonyára.
A tepsibe helyezett alapanyagokat locsoljuk meg olajjal és sörrel. Ezután fedjük le fóliával, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 35-40 percig süssük. Ezután távolítsuk el a fóliát, és süssük szép pirosra (10-20 perc alatt).
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
@sobors.hu