Csirkecomb pékné módra: a körettel és sörrel sül egybe

4
Nyomtatás
Pékné módra sült csirkecomb cov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A pékné módra készült fogás fenséges, melynek lényege, hogy a hús krumpli- és hagymaágyon pirul készre.

A magyar konyha egyik legkedveltebb étele a csülök pékné módra. A kiadós fogás elkészítése nem nehéz, csupán időigényes. Sütés előtt a csülköt elő kell főzni, így lesz vajpuha és ízletes. Természetesen találni egyszerűbb változatot is, ha pékné módra dobnád össze a vacsorát, csülök helyett használj csirkecombot!

A pékné módra lényege, hogy a hús krumpli- és hagymaágyon pirul, így a körettel együtt készül el a lakoma. Az elkészült fogás mellé kötelező a savanyúság és a ropogós kenyér.

Pékné módra sült csirkecomb

Pékné módra sült csirkecomb ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg krumpli
  • 1 teáskanál
  • 1 teáskanál fekete bors
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 4 fej lila hagyma
  • 1 kg csirkecomb
  • só és bors ízlés szerint a comb fűszerezéséhez
  • ízlés szerint fokhagyma-granulátum
  • 500 g bacon
  • 1 dl olaj
  • 200 ml sör
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit héjastól alaposan mossuk meg, majd bő vízben főzzük puhára. (A főzési idő a krumpli méretétől függ, addig főzzük, míg a villát könnyedén bele tudjuk szúrni.) Ezután hűtsük ki, majd tetszés szerint vágjuk fel a burgonyát.

Az előkészített burgonyát sóval, borssal és fűszerpaprikával forgassuk egybe, majd borítsuk tepsire.

A lila hagymát tisztítsuk meg, majd tetszés szerint vágjuk fel, ezután szórjuk a krumplira.

A combokat sóval, borssal és fokhagyma-granulátummal fűszerezzük. Ezután tekerjük körbe baconnel, majd helyezzük a hagymás burgonyára.

A tepsibe helyezett alapanyagokat locsoljuk meg olajjal és sörrel. Ezután fedjük le fóliával, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 35-40 percig süssük. Ezután távolítsuk el a fóliát, és süssük szép pirosra (10-20 perc alatt).

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon