Pirosra sült csülök bajor módra: nagyon omlós lesz a hús

14
bajor-csulok
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A bajor módra sült csülök egy igazi gasztroínyencség. Nem egy gyorsan elkészíthető étel, az már szent igaz, a végeredmény azonban minden percért kárpótol majd.

A csülköt sokféleképpen elkészítheted, mi most a bajor változatot mutatjuk meg. A bajorok előszeretettel tálalják a csülköt krumplival és káposztavariációkkal, így ha erre is lenne igényed, itt találhatsz hozzá való köretet. 

Ez a recept ezúttal kifejezetten a csülökre épít, amit egyszerű, mégis különleges fűszerekkel ízesítve főzhetsz, majd süthetsz le, hogy létrejöjjön a felszínén az a bizonyos ropogós kéreg.

Csülök bajor módra

bajor-csulok

Hozzávalók 6 adag

  • 1.5 kg sertéscsülök
  • 2 db vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 5 db szegfűszeg
  • 5 db babérlevél
  • 1 tk. borókabogyó
  • 0.5 tk. köménymag
  • 2 tk.
  • 1 csipet őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A hagymákat tisztítsuk meg, majd vágjuk félbe.

Egy nagy lábast töltsünk fel félig vízzel.

Adjuk hozzá a félbevágott vörös- és fokhagymákat, illetve a fűszereket. Melegítsük fel az egészet, majd kb. 5-10 percig forraljuk is.

Ezután csökkentsük a lángot, és tegyük bele a csülköt. Főzzük lassú tűzön kb. 1,5 órán át, fedő alatt.

Ha fogyna a csülök főzővize, néhány deci vízzel pótolhatjuk, de ne sokkal, különben elmegy a fűszerek íze.

A megfőtt csülköt csepegtessük le, majd tegyük át egy 20x30 cm-es vagy kisebb tepsibe, amelyben kényelmesen elfér.

A sütőt melegítsük elő 180-200 fokra.

A csülköt süssük az előmelegített sütőben kb. 1 órán át, vagy amíg elég ropogós lesz.

A sütőből kivéve pihentessük 5-10 percig, amíg szeletelhetőre hűl, majd tálalhatjuk is.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon