Penne padlizsános raguval - negyed óra alatt kész a vacsora
Padlizsán iránti rajongásunk határtalan
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Most, hogy itt a padlizsán szezon, egyetlen lehetőséget sem hagyunk ki, hogy ebből a végtelenül cuki zöldségből főzzünk. Apropó, láttatok már padlizsán növényt, ahogy éppen termést növeszt, és a pici, lila csüngőkből nagy, lila csüngők lesznek? Aki látott már, az érti a rajongásunkat.
A padlizsánban az is nagyon jó, hogy nem kell meghámozni, és nagyon gyorsan átsül, vagy megfő. Éppen ezért tökéletesen alkalmas olyan, olasz jellegű ételek elkészítésére, amik úgy kezdődnek, hogy forrósíts kis olajat egy serpenyőben, dobj rá pár gerezd zúzott fokhagymát, és tegyél rá még valamit, majd gyorsan süsd össze.
Ez a valami ezúttal padlizsán, koktélparadicsom és csili lesz, a bazsalikom leveleket pedig csak úgy lustán rászórjuk a végén. Az egészet összekeverjük frissen főzött penne tésztával, és már kész is a vacsora.
Negyed óra alatt elkészül a vacsora
Ahogy a leírásból látszik, ez tényleg egy nagyon gyors, és még annál is finomabb étel. Amíg megfő a tészta, el is készül a ragu. Van egy padlizsánod? Akkor mire vársz még? Ja, és persze, mivel durumtésztából van, hetente egyszer IR-esek is beilleszthetik az étrendjükbe.
Padlizsános-paradicsomos-csilis penne
Hozzávalók 2 adaghoz
- 0.5 csomag penne
- 1 darab padlizsán
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 ízlés szerint só
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 darab koktélparadicsom
- 2 darab csili
- 10 darab bazsalikom levelek
- 1 opcionáls olívaolaj meglocsolni
- 1 opcionáls parmezán a tetejére
Elkészítés:
Amíg felforr, kisebb kockákra vágjuk a padlizsánt, meghámozzuk a fokhagymát és apróra vágjuk, vagy zúzzuk.
Serpenyőben olívaolajat hevítünk, rádobjuk a fokhagymát, megfuttatjuk rajta, majd rádobjuk a padlizsánokat is. Kicsi vizet önthetünk alá, mert a padlizsán már fel is szívta az összes olajat maga alatt. Sózzuk, borsozzuk.
Hagyjuk egy kicsit rotyogni.
Közben alighanem felforrt a vizünk, sózzuk, és beleöntjük a pennét. Megkeverjük, közepes lángon főzzük.
A koktélparadicsomokat félbe vágjuk, a csilit karikákra, a magokat nagyjából kipöcköljük, nehogy ehetetlenül csípős legyen az étel.
Ezeket is hozzáadjuk a padlizsánhoz. Kissé összerázogatjuk, hagyjuk, hogy a paradicsom is színt kapjon, és már kész is.
Leszűrjük a tésztát, rátesszük a ragut, és dobunk rá néhány bazsalikom levelet. Ha úgy érezzük, csorgathatunk rá még egy kis olívaolajat, vagy reszelhetünk rá parmezánt.
Fotó: Shutterstock