Krémes pesztós tészta fűszeres csirkemellel: isteni ebéd fél órán belül

pesztos-teszta
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ha se sok időd, se sok kedved nincs főzőcskézni, készítsd el ezt a laktató tésztát, alig lesz vele dolgod, és nagyon finom.

Nagyon krémes és ízletes ez a gyors és egyszerű tészta, kezdők is bátran elkészíthetik, vajpuha, fűszeres csirkemell kerül az isteni szószba. Az alapját tej és alaplé képezi, amelyet liszttel sűrítettünk be, majd sajttal és pesztóval tettük krémesebbé.

Ha időszűkében vagy, bolti pesztóval is elkészítheted, de ha jobban ráérsz, házilag dobd össze a bazsalikomos szószt, úgy még finomabb lesz. Hogy a csirkemell is ízletes legyen, fűszerezed fokhagymával és olasz fűszerkeverékkel. 

Pesztós tészta csirkemellel

pesztos-teszta2

Hozzávalók 4 személyre

  • 250 g penne
  • 1 ek olívaolaj
  • 500 g csirkemellfilé
  • 1 tk fokhagymapor
  • 1 tk olasz fűszerkeverék
  • ízlés szerint só, bors
  • 2 ek vaj
  • 2 ek liszt
  • 250 ml alaplé
  • 250 ml tej
  • 50 g parmezán
  • 120 g mozzarella
  • 120 g bazsalikomos pesztó
  • a tálaláshoz bazsalikom
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellfilét tisztítsuk meg, vágjuk falatnyi darabokra. A sajtokat reszeljük le.

A tésztát lobogó, sós vízben főzzül al dentére. Szűrjük le, öblítsük át hideg vízzel, tegyük félre.

Forrósítsunk olívaolajat egy mélyebb serpenyőben, adjuk hozzá a csirkemellet, majd fűszerezzük olasz fűszerkeverékkel, fokhagymaporral, sóval, borssal. Fehéredésig süssük. Tegyük félre egy tányérra.

Tegyük a vajat a serpenyőbe, majd mikor elolvadt, szórjuk rá a lisztet. Keverjük össze, majd 1-2 perc után öntsük fel az alaplével és a tejjel. Addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. Ekkor keverjük bele a pesztót és a kétféle sajtot, majd ha elolvadtak, a csirkét is. 

Forgassuk össze a tésztával, majd rögtön kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon