Petrezselymes nokedli egyszerűen: mutatjuk, mi hogyan készítjük

5
Nyomtatás
pncover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A nokedli finom és könnyedén elkészíthető, kínálhatod köret vagy főfogás formájában, mutatjuk, szerintünk, hogy lesz tökéletes.

A nokedli olyan, mint a palacsinta, mindenki el tudja készíteni, nem érdemes a bolti mirelitet választani, mert csalódás lesz a vége! A házi galuska verhetetlen: ha betartasz néhány szabályt, és nem félsz kipróbálni valami újat, akkor meglepő ízélményben lesz részed.

Szabályok

Nokedli készítésénél a masszát mindig szaggatás előtt keverd be, ne dolgozd túl, csak gyors mozdulatokkal állítsd össze. A nagyi változatában mindig víz kerül a tésztába, ám ezt érdemes tejre cserélni, sokkal kellemesebb textúrát kap a galuska, és finomabb is lesz. Sőt, van, aki tejfölt is kever a masszába.

Petrezselymes nokedli

pnct

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 200 g finomliszt
  • 1 csipet
  • 2 darab tojás
  • 1 csokor petrezselyem
  • 120 ml tej
  • víz a főzéshez
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet a sóval forgassuk egybe.

A tojást, a finomra vágott petrezselymet és a tejet keverjük a liszthez, míg ragacsos nokedlitésztát nem kapunk.

Egy fazékban forraljunk vizet, adjunk hozzá 1 csipet sót. Amikor a víz lobog, szaggassuk bele a nokedlit, majd várjunk 2-3 percet, ez idő alatt a galuska felúszik a víz felszínére. A nokedlit szűrjük le, majd hideg, folyó víz alatt öblítsük át.

Az elkészült nokedlit tálaljuk pörkölttel, vagy készítsünk belőle tojásos nokedlit.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon