Tojásos nokedli újragondolva: a klasszikus kedvenc túróval dúsítva készül
Cikkek
Így lesz igazán szép a mézeskalács díszítése: ez a fényes cukormáz titka
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
Almás-fahéjas zabkása sütőben sütve: tápláló és isteni reggeli
Ragacsos, ír krémlikőrös fudge: tökéletes gasztroajándék
10 ünnepi sült a karácsonyi asztalra: hagyományos és új kedvencek egy helyen
Karácsonyi narancsos, gesztenyés kuglóf: csak keverj össze mindent
Ehető karácsonyi dekorációk: 7 kreatív ötlet, hogy lenyűgözd a vendégeket
A régi kedvenc igazi tavaszi fogás, melyet friss, ropogós, ecetes salátával a legjobb fogyasztani.
Minden évszaknak megvannak a kedvenc fogásai, a tojásos nokedli a jó idő beköszöntével kerül a középpontba, mellé fejes saláta dukál. Persze a vérbeli húsevők nem érik be csak zölddel, ők bizony sült csirke mellé kínálják. Ha pedig sült is kerül mellé, akkor érdemes sült zsírral is meglocsolni a galuskát, sokkal ízletesebb lesz úgy.
A tojásos nokedli egyszerű, ám annál finomabb fogás, érdemes vele kísérletezni. A masszát feldobhatod medvehagymával vagy metélőhagymával, sőt, még túró is kerülhet bele, sokkal gazdagabb lesz úgy készítve a galuska. Ha még tovább cifráznád, sült hagymával is egybeforgathatod a tojásos nokedlit.
Túrós-tojásos nokedli
Hozzávalók 4 személyre
- 20 dkg túró
- 1 dl víz
- 30 dkg finomliszt
- 1 teáskanál só
- 2 darab tojás (a masszához)
- só ízlés szerint
- kevés olaj
- 5 darab tojás
Elkészítés:
A túrót keverjük össze vízzel (1 dl), utána botmixerrel pürésítsük.
A lisztet a sóval keverjük össze, adjuk hozzá a tojást és a túrós keveréket.
Bő, sós, forrásban lévő vízbe szaggassuk bele a nokedlit, majd a galuskákat szedjük serpenyőbe.
A nokedlire mehet egy kevés olaj, majd az 5 tojást felvere adjuk hozzá, süssük meg rajta.
A tojásos nokedli mellé ecetes salátát kínáljunk.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors