Tojásos nokedli újragondolva: a klasszikus kedvenc túróval dúsítva készül
Cikkek
Isteni, sűrű fügelekvár házilag: tartósítószer nélkül készül
Erdélyi zakuszka családi recept alapján: egész télen eláll a zöldségkrém
Ropogós
Rumos, fűszeres szilvabefőtt házilag: egyszerűen készül
Krémes sütőtökös tészta: sok parmezánnal az igazi
Foszlós, zabpelyhes-mézes kenyér: tökéletes édes vagy sós alap
Ezért kezdd a napot citromos vízzel: hálás lesz a szervezeted
Krémes, pisztáciás sajttorta: mennyei desszertet mutatunk
A régi kedvenc igazi tavaszi fogás, melyet friss, ropogós, ecetes salátával a legjobb fogyasztani.
Minden évszaknak megvannak a kedvenc fogásai, a tojásos nokedli a jó idő beköszöntével kerül a középpontba, mellé fejes saláta dukál. Persze a vérbeli húsevők nem érik be csak zölddel, ők bizony sült csirke mellé kínálják. Ha pedig sült is kerül mellé, akkor érdemes sült zsírral is meglocsolni a galuskát, sokkal ízletesebb lesz úgy.
A tojásos nokedli egyszerű, ám annál finomabb fogás, érdemes vele kísérletezni. A masszát feldobhatod medvehagymával vagy metélőhagymával, sőt, még túró is kerülhet bele, sokkal gazdagabb lesz úgy készítve a galuska. Ha még tovább cifráznád, sült hagymával is egybeforgathatod a tojásos nokedlit.
Túrós-tojásos nokedli
Hozzávalók 4 személyre
- 20 dkg túró
- 1 dl víz
- 30 dkg finomliszt
- 1 teáskanál só
- 2 darab tojás (a masszához)
- só ízlés szerint
- kevés olaj
- 5 darab tojás
Elkészítés:
A túrót keverjük össze vízzel (1 dl), utána botmixerrel pürésítsük.
A lisztet a sóval keverjük össze, adjuk hozzá a tojást és a túrós keveréket.
Bő, sós, forrásban lévő vízbe szaggassuk bele a nokedlit, majd a galuskákat szedjük serpenyőbe.
A nokedlire mehet egy kevés olaj, majd az 5 tojást felvere adjuk hozzá, süssük meg rajta.
A tojásos nokedli mellé ecetes salátát kínáljunk.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
Olvasd el ezt is!