![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Tojásos nokedli újragondolva: a klasszikus kedvenc túróval dúsítva készül
![ttncover](https://kep.index.hu/1/0/4248/42484/424842/42484292_3242730_b24fe864e2d2928c60eaaf000bf2786d_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A régi kedvenc igazi tavaszi fogás, melyet friss, ropogós, ecetes salátával a legjobb fogyasztani.
Minden évszaknak megvannak a kedvenc fogásai, a tojásos nokedli a jó idő beköszöntével kerül a középpontba, mellé fejes saláta dukál. Persze a vérbeli húsevők nem érik be csak zölddel, ők bizony sült csirke mellé kínálják. Ha pedig sült is kerül mellé, akkor érdemes sült zsírral is meglocsolni a galuskát, sokkal ízletesebb lesz úgy.
A tojásos nokedli egyszerű, ám annál finomabb fogás, érdemes vele kísérletezni. A masszát feldobhatod medvehagymával vagy metélőhagymával, sőt, még túró is kerülhet bele, sokkal gazdagabb lesz úgy készítve a galuska. Ha még tovább cifráznád, sült hagymával is egybeforgathatod a tojásos nokedlit.
Túrós-tojásos nokedli
![ttnct](https://kep.index.hu/1/0/4248/42484/424843/42484322_89c8743de21b20e31a23f18ab524ef3d_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
- 20 dkg túró
- 1 dl víz
- 30 dkg finomliszt
- 1 teáskanál só
- 2 darab tojás (a masszához)
- só ízlés szerint
- kevés olaj
- 5 darab tojás
Elkészítés:
A túrót keverjük össze vízzel (1 dl), utána botmixerrel pürésítsük.
A lisztet a sóval keverjük össze, adjuk hozzá a tojást és a túrós keveréket.
Bő, sós, forrásban lévő vízbe szaggassuk bele a nokedlit, majd a galuskákat szedjük serpenyőbe.
A nokedlire mehet egy kevés olaj, majd az 5 tojást felvere adjuk hozzá, süssük meg rajta.
A tojásos nokedli mellé ecetes salátát kínáljunk.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
Olvasd el ezt is!