Tojásos nokedli újragondolva: a klasszikus kedvenc túróval dúsítva készül

ttncover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A régi kedvenc igazi tavaszi fogás, melyet friss, ropogós, ecetes salátával a legjobb fogyasztani.

Minden évszaknak megvannak a kedvenc fogásai, a tojásos nokedli a jó idő beköszöntével kerül a középpontba, mellé fejes saláta dukál. Persze a vérbeli húsevők nem érik be csak zölddel, ők bizony sült csirke mellé kínálják. Ha pedig sült is kerül mellé, akkor érdemes sült zsírral is meglocsolni a galuskát, sokkal ízletesebb lesz úgy.

A tojásos nokedli egyszerű, ám annál finomabb fogás, érdemes vele kísérletezni. A masszát feldobhatod medvehagymával vagy metélőhagymával, sőt, még túró is kerülhet bele, sokkal gazdagabb lesz úgy készítve a galuska. Ha még tovább cifráznád, sült hagymával is egybeforgathatod a tojásos nokedlit.

Túrós-tojásos nokedli

ttnct

Hozzávalók 4 személyre

  • 20 dkg túró
  • 1 dl víz
  • 30 dkg finomliszt
  • 1 teáskanál
  • 2 darab tojás (a masszához)
  • só ízlés szerint
  • kevés olaj
  • 5 darab tojás
Recept idők

Elkészítés:

A túrót keverjük össze vízzel (1 dl), utána botmixerrel pürésítsük.

A lisztet a sóval keverjük össze, adjuk hozzá a tojást és a túrós keveréket.

Bő, sós, forrásban lévő vízbe szaggassuk bele a nokedlit, majd a galuskákat szedjük serpenyőbe.

A nokedlire mehet egy kevés olaj, majd az 5 tojást felvere adjuk hozzá, süssük meg rajta.

A tojásos nokedli mellé ecetes salátát kínáljunk. 

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük