Ginnel bolondított pezsgős koktél: a szilveszteri bulin ott a helye

6
Nyomtatás
Pezsgős kokté cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A híres pezsgős koktél ginnel és házi cukorsziruppal megbolondítva készül. Remek ital a szilveszteri mulatságra, készítsd el te is!

A könnyed pezsgős koktélt először az 1900-as évek elején készítették el Párizsban, azóta pedig sokak kedvenc itala, amit ünnepnapokon kötelező összedobni. A pezsgő és a gin remek párost alkotnak, amit az egyszerű házi cukorszirup még izgalmasabbá varázsol.

A french 75 koktélt most Snoop Dogg receptje alapján ajánljuk, így készítve egyszerűen zseniális! A pezsgő pezsdítő, amit a házi cukorszirup édesebbé varázsol: jólesik vele koccintani az új évre.

Pezsgős koktél

Pezsgős kokté ct

Hozzávalók 1 pohárhoz

  • 480 ml víz
  • 400 g cukor
  • 1 marék jég
  • 60 ml gin
  • 15 ml citromlé
  • 60 ml pezsgő
Recept idők

Elkészítés:

Először a szirupot készítjük el. Ehhez a vizet forraljuk fel, adjuk hozzá a cukrot, és keverjük addig, amíg teljesen elolvad. Ezután tegyük félre, és várjuk meg, hogy kihűljön.

Egy koktélshakert töltsünk meg jéggel, és adjuk hozzá a gint, a citromlevet és ízlés szerint szirupot, majd rázzuk össze.

Töltsük pezsgőspohárba, majd öntsük fel a pezsgővel. Ha szükséges, még a sziruppal tudjuk édesíteni utólag is.

Az elkészült italt citromhéjjal díszítsük.

A maradék szirupot légmentesen lezárva, hűtőben tároljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon