Puha csirkemell krémes, pezsgős szószban: szaftos és vajpuha lesz a hús
Érdemes félretenned egy pohár pezsgőt, hogy felhasználd ehhez az omlós, szaftos, ünnepi csirkemellhez.
A könnyed pezsgős koktélt először az 1900-as évek elején készítették el Párizsban, azóta pedig sokak kedvenc itala, amit ünnepnapokon kötelező összedobni. A pezsgő és a gin remek párost alkotnak, amit az egyszerű házi cukorszirup még izgalmasabbá varázsol.
A french 75 koktélt most Snoop Dogg receptje alapján ajánljuk, így készítve egyszerűen zseniális! A pezsgő pezsdítő, amit a házi cukorszirup édesebbé varázsol: jólesik vele koccintani az új évre.
Először a szirupot készítjük el. Ehhez a vizet forraljuk fel, adjuk hozzá a cukrot, és keverjük addig, amíg teljesen elolvad. Ezután tegyük félre, és várjuk meg, hogy kihűljön.
Egy koktélshakert töltsünk meg jéggel, és adjuk hozzá a gint, a citromlevet és ízlés szerint szirupot, majd rázzuk össze.
Töltsük pezsgőspohárba, majd öntsük fel a pezsgővel. Ha szükséges, még a sziruppal tudjuk édesíteni utólag is.
Az elkészült italt citromhéjjal díszítsük.
A maradék szirupot légmentesen lezárva, hűtőben tároljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu