Pikáns kínaikel-saláta sok ropogós zöldséggel – Húsok mellé tökéletes választás
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Izgalmas nyári saláta a forró napokra, amikor igazán könnyed ebédre vágyik az ember.
Pompás zöldségek fognak roppanni ebben a salátában, már magában is megéri elfalatozni, nagyon finom lesz, ahogy összeérnek az ízek, de ha túl kevésnek éreznénk, nyugodtan kínáljuk húsok mellé.
Nagyon szeretem azokat a salátaönteteket, amelyek kicsit csípnek, ezért szeretek chilipaprikát használni, az öntetben remekül érvényesülni fog az íze. Ha kicsit különlegesebbre szeretnénk készíteni, akkor kevés gyömbért is reszelhetünk az öntetbe, tálalásnál pedig egy kis mogyoróval szórhatjuk meg a salátát. Persze mindenkinek más ízlik, el is lehet hagyni az öntetet, de akkor érdemes pár darab színes zöldséggel, kis koktélparadicsommal vagy kaliforniai paprikával gazdagítani a salátát.
Pikáns kínaikel-saláta
Hozzávalók 4 személyre
Salátához:
- 1 darab kínai kel
- 1 darab kígyóuborka
- 2 szál újhagyma
- 1 csokor koriander
- 1 fej lilahagyma
- 2 darab sárgarépa
Öntethez:
- 2 darab chilipaprika
- 2 evőkanál cukor
- 2 darab lime leve
- 1 csipet só
- 1 deciliter olívaolaj
Elkészítés:
A megtisztított zöldségeket ízlésünk szerint felvágjuk, salátás tálba tesszük.
Az öntet hozzávalóit összeturmixoljuk, majd a salátára öntjük, alaposan egybeforgatjuk és már tálalhatjuk is.
Fotó: Getty Images