
Pikáns kínaikel-saláta sok ropogós zöldséggel – Húsok mellé tökéletes választás

Cikkek


Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a nyár kedvence

Álomszép citromos, túrókrémes torta: sütés nélkül készül
Ropogós

Könnyed cukkinis, gombás tészta: a tejszíntől lesz krémes

Krémes hummusz savanykás kovászos uborkával: izgalmas nyári kence

Lagzis Kati szelet: a süti, ami minden generáció kedvence

Nyári, grillezett padlizsán: friss zöldfűszerekkel a legfinomabb

Házi baracklekvár vaníliával bolondítva: ilyen finomat még nem ettél
Izgalmas nyári saláta a forró napokra, amikor igazán könnyed ebédre vágyik az ember.
Pompás zöldségek fognak roppanni ebben a salátában, már magában is megéri elfalatozni, nagyon finom lesz, ahogy összeérnek az ízek, de ha túl kevésnek éreznénk, nyugodtan kínáljuk húsok mellé.
Nagyon szeretem azokat a salátaönteteket, amelyek kicsit csípnek, ezért szeretek chilipaprikát használni, az öntetben remekül érvényesülni fog az íze. Ha kicsit különlegesebbre szeretnénk készíteni, akkor kevés gyömbért is reszelhetünk az öntetbe, tálalásnál pedig egy kis mogyoróval szórhatjuk meg a salátát. Persze mindenkinek más ízlik, el is lehet hagyni az öntetet, de akkor érdemes pár darab színes zöldséggel, kis koktélparadicsommal vagy kaliforniai paprikával gazdagítani a salátát.
Pikáns kínaikel-saláta

Hozzávalók 4 személyre
Salátához:
- 1 darab kínai kel
- 1 darab kígyóuborka
- 2 szál újhagyma
- 1 csokor koriander
- 1 fej lilahagyma
- 2 darab sárgarépa
Öntethez:
- 2 darab chilipaprika
- 2 evőkanál cukor
- 2 darab lime leve
- 1 csipet só
- 1 deciliter olívaolaj
Elkészítés:
A megtisztított zöldségeket ízlésünk szerint felvágjuk, salátás tálba tesszük.
Az öntet hozzávalóit összeturmixoljuk, majd a salátára öntjük, alaposan egybeforgatjuk és már tálalhatjuk is.
Fotó: Getty Images