Pikáns mustármártás: húsok pácolásához is tökéletes, de hot dogba is remek
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Vajpuha csirkemell tejfölös szószban: szaftos és omlós lesz a hús
Ropogós
Őszi almáspite-smoothie: mesésen krémes és fűszeres
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
A pikáns mártást bátran fogyaszthatjuk sült húsokra öntve, de még hot dogra is kerülhet.
Az erőteljes zamatú mustár megosztja az embereket, van, aki szereti, és van, aki nem rajong érte. Felhasználása sem túl kreatív, nálam egy időben csak azért volt mustár otthon, hogy a főtt vagy sült virsli mellé jó lesz majd, hátha valaki azt kívánja meg hozzá. A családom nem a mustár szeretetéről híres, egyedül apukámnak nincs vele baja, a jobb minőségű dijonit élteti, gyakran húsokat is pácol vele. Hogy bebizonyítsa mennyire nem unalmas a mustár, készített már vele pazar lakomát.
A mustármártásban az a legjobb, hogy nem csak kész sültekre vagy hot dogra lehet csorgatni, húsokat is pácolhatunk vele. Sokkal karakteresebb, puhább lesz az így készült sült.
Pikáns mustármártás
Hozzávalók 1 adaghoz
- 2 dekagramm vaj
- 1 fej hagyma
- 1 deciliter fehérbor
- 3 deciliter alaplé (marha, csirke, zöldség)
- 1 deciliter tejszín
- 2 evőkanál mustár (dijoni)
- ízlés szerint só és bors
Elkészítés:
A vajat felolvasztjuk, majd a finomra vágott hagymát beletesszük és üvegesre pároljuk, ezután felöntjük a borral, az edény aljáról felkaparjuk a vajat, majd felöntjük az alaplével (ha nincs alaplé, ugyanannyi vizet és házi ételízesítő kockát használjunk), kis lángon addig főzzük, amíg besűrűsödik. Utána felöntjük a tejszínnel, 2-3 percig főzzük, utána a mustárt is belekeverjük, sóval és borssal ízesítjük, tálalás előtt felmelegítjük.
Fotó: Getty Images