Pirosra sült, fűszeres csirkecomb: a bőre ropogós, a húsa vajpuha
A hús fűszeres pácban pihen néhány órát a hűtőben, ennek köszönhetően sokkal ízesebb és omlósabb a csirkecomb.
A piri-piri csirke portugál recept, melyben a tüzes aromák hódítanak. A különleges pác kerülhet egész csirkére, vagy csak valamelyik alkatrészére, ilyen a szárnya vagy a combja. A sült melegen, bármilyen körettel kínálva nagyszerű. Ha marad belőle, akkor érdemes villával leszedni a húst a csontról, és szendvicset is összedobhatsz belőle.
A csirkecomb forró levegős gépben is pirosra sülhet. Ha így készíted, akkor válaszd a gépen a csirkéhez javasolt programot (200 fok, 45 perc), félidőnél pedig a hús fordításáról se feledkezz meg.
A lereszelt fokhagymagerezdeket az apróra vágott chilivel, paprikakrémmel, sűrített paradicsommal, sóval, borssal, füstölt paprikával, oregánóval, kakukkfűvel, citromlével, olajjal és a barna cukorral dolgozzuk egybe.
A megtisztított csirkecombokat kenjük be a fűszeres keverékkel, majd lefedve tegyük hűtőbe néhány órára.
A pihentetés után a csirkecombokat helyezzük tepsire, toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 40-45 perc alatt süssük szép pirosra.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu