Omlós, pisztáciás muffin: egyszerű kevert tésztája van

9
Nyomtatás
pisztacias-muffin
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ezt a puha, házi muffint a joghurt, a mandulakivonat és a pisztácia különleges hármasa teszi izgalmas desszertté.

A muffin vitathatatlanul egy szezontól független, könnyen és gyorsan elkészíthető sütemény, amit édes és sós változatban is összedobhatsz, a hozzáadott gyümölcsöknek és magvaknak pedig maximum az évszakok szabhatnak határt.

Ezúttal egy házi, pisztáciás muffinreceptet mutatunk, amelynek omlós tésztájától, mandulás illatától és a tetején ropogó pisztáciadaraboktól bárki elalél.

Pisztáciás muffin

pisztacias-muffin

Hozzávalók 12 darabhoz

A muffinhoz:

  • 2 ek. olívaolaj
  • 130 g natúr joghurt
  • 120 ml tej
  • 200 g barna cukor
  • 1 ek. mandulakivonat
  • 140 g sótlan pisztácia
  • 2 db tojás
  • 120 g sótlan vaj
  • 1 csipet
  • 2 tk. sütőpor
  • 0.5 tk. szódabikarbóna
  • 270 g búzaliszt

A díszítéshez:

  • 2 tk. vaníliás cukor
  • 2 ek. sótlan pisztácia
Recept idők

Elkészítés:

A pisztáciát aprítsuk fel, a vajat vegyük ki a hűtőből, hogy melegedhessen.

Az olívaolajat, a joghurtot, a tejet, a cukrot, a mandulakivonatot és a pisztáciát tegyük bele egy turmixgépbe. Turmixoljuk le az egészet, amíg püréssé válik. Ekkor keverjük hozzá a tojásokat is, alacsony fokozaton.

A szobahőmérsékletű vajat is adjuk hozzá, és addig keverjük, turmixoljuk, amíg sima massza nem lesz.

Ezután tegyük egy nagy tálba a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót, majd keverjük össze.

A pisztáciás keveréket öntsük hozzá a lisztes keverékhez, és finoman forgassuk össze vele, amíg csomómentes nem lesz.

A tésztát tegyük egy órára a hűtőbe pihenni.

A sütőt melegítsük elő 220 fokra.

Béleljünk ki muffinsütő papírral egy 12 darabos sütőformát.

Adagoljuk bele a formákba a kész tésztát, majd hintsük meg a tetejüket ízlés szerint vaníliás cukorral és apróra vágott pisztáciával.

Az előmelegített sütő hőjét csökkentsük le sütés előtt 180 fokra, majd süssük készre a muffinokat kb. 25 perc alatt. Végezzünk tűpróbát, mielőtt késznek nyilvánítjuk a sütiket.

Tálalás előtt várjuk meg, amíg picit hűlnek, majd már kínálhatjuk is.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon