Lángos vagy pizza? Az olaszok street foodja szilveszteri nassolnivalónak is tökéletes

pizzafritta
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az olaszok "lángosa" pici, kerek snack paradicsomszósszal, mozzarellával és bazsalikommal a tetején. Inkább már pizza.

A mi magyar lángosunk isteni dolog, csak a marketingje és a dizájn van egy kicsit lemaradva. Az olaszok persze kitalálták, hogyan kell ebből snacket és menet közben könnyen ehető street foodot csinálni: a pizzatésztát falatnyi méretekben vagy calzoneszerűen félbehajtva és megtöltve kell kisütni az olajban.

Mi a kicsi, snackverziót mutatjuk most meg, ezzel minden partin villanthatsz, egész biztosan elvarázsolod vele a rokonokat és a barátokat. A feltét bármi lehet, a paradicsomszószra mehet szalámi, sonka, a lényeg, hogy ne csússzon le róla, valódi street food legyen. 

Pizza fritta

Pizza-fritta

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dekagramm pizzatészta
  • 2 deciliter passzírozott paradicsom
  • 10 dekagramm bivalymozzarella
  • 1 csokor friss bazsalikom
Recept idők

Elkészítés:

A pizzatésztához itt találtok szuper receptet.

A kelt pizzatésztából formázzunk 4 cm átmérőjű, lapos korongokat, majd 180 fokos bő olajban addig süssük őket, míg aranyszínt kapnak és szépen felfújódnak. (Egyszerre 6−8 darabnál ne süssünk többet.)

A még meleg pizzákat kenjük meg enyhén sózott, máskülönben natúr passzírozott paradicsommal, majd dobjunk rájuk egy kis darab mozzarellát és egy levél bazsalikomot. Kész is van.

Fotó: Street Kitchen, Cover: Getty Images

Ezt is szeretjük