Pihe-puha csokis sütemény plusz egy titkos hozzávalóval – Cukormentesen is lehet édes
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Kár tagadni, a legtöbben édesszájúak vagyunk, de szeretnénk, ha a szenvedélyünk miatt nem kellene plusz kilókkal hadakoznunk.
A csokitortát számtalan változatban el lehet készíteni, a lényeg, hogy nagyon-nagyon csokis legyen. Ezzel együtt szeretnénk, ha nagyon finom lenne és lelkiismeretfurdalás nélkül ehetnénk belőle egy-két szeletet.
Azt már tudjuk, hogy a csokis süteményekhez remekül passzol a cukkini vagy a cékla, de érdekes módon a tofu is. Remekül belesimul a tésztába puhává téve azt. Liszt igen, de teljes kiőrlésű, cukor viszont nincs ebben a süteményben. Cserébe nagyon csokis és nagyon finom.
Csokis sütemény
Hozzávalók 6 adaghoz
Tészta
- 300 gramm liszt (teljes kiőrlésű)
- 100 gramm holland (cukrozatlan) kakaópor
- 1 csomag tofu
- 100 milliliter fekete kávé
- 100 gramm édesítő (eritrit)
- 1 teáskanál kókuszolaj
Csokikrém
- 50 gramm csokichips (ét)
- 3 evőkanál mandulatej
- 2 evőkanál mogyoróvaj
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy csatos tortaformát kenjünk ki kókuszolajjal.
A lisztet, a kakaóport, az eritritet és a tofut tegyük egy keverőgépbe, pár percig keverjük, amíg egynemű nem lesz. Ekkor öntsük hozzá a kávét, majd keverjük még pár percig. Ha kész, öntsük a tortaformába.
Süssük a süteményt tűpróbáig, 25-30 percig.
Amíg a tészta sül, készítsük el a krémet. A csokichipset, a mandulatejet és a mogyoróvajat tegyük egy tálba, majd 30 másodpercig melegítsük mikrohullámú sütőben. Ekkor vegyük ki, keverjünk rajta egyet, majd tegyük vissza még fél percre.
Ha kész, kenjük meg vele a tortát.
Fotó: Getty Images