
Pihe-puha csokis sütemény plusz egy titkos hozzávalóval – Cukormentesen is lehet édes

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

Édesburgonyás curry csicseriborsóval: mogyoró roppan benne

Egyszerű répás-gyömbéres salátaöntet: bármilyen zöldséget feldob

Maradékmentő pirított rizssaláta: tápláló vacsora 20 perc alatt

Csokoládéba mártott, mogyoróvajas keksz: liszt- és cukormentes recept

Krémes, tejszínes-brokkolis csirkemell: isteni ebéd fél órán belül
Kár tagadni, a legtöbben édesszájúak vagyunk, de szeretnénk, ha a szenvedélyünk miatt nem kellene plusz kilókkal hadakoznunk.
A csokitortát számtalan változatban el lehet készíteni, a lényeg, hogy nagyon-nagyon csokis legyen. Ezzel együtt szeretnénk, ha nagyon finom lenne és lelkiismeretfurdalás nélkül ehetnénk belőle egy-két szeletet.
Azt már tudjuk, hogy a csokis süteményekhez remekül passzol a cukkini vagy a cékla, de érdekes módon a tofu is. Remekül belesimul a tésztába puhává téve azt. Liszt igen, de teljes kiőrlésű, cukor viszont nincs ebben a süteményben. Cserébe nagyon csokis és nagyon finom.
Csokis sütemény

Hozzávalók 6 adaghoz
Tészta
- 300 gramm liszt (teljes kiőrlésű)
- 100 gramm holland (cukrozatlan) kakaópor
- 1 csomag tofu
- 100 milliliter fekete kávé
- 100 gramm édesítő (eritrit)
- 1 teáskanál kókuszolaj
Csokikrém
- 50 gramm csokichips (ét)
- 3 evőkanál mandulatej
- 2 evőkanál mogyoróvaj
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy csatos tortaformát kenjünk ki kókuszolajjal.
A lisztet, a kakaóport, az eritritet és a tofut tegyük egy keverőgépbe, pár percig keverjük, amíg egynemű nem lesz. Ekkor öntsük hozzá a kávét, majd keverjük még pár percig. Ha kész, öntsük a tortaformába.
Süssük a süteményt tűpróbáig, 25-30 percig.
Amíg a tészta sül, készítsük el a krémet. A csokichipset, a mandulatejet és a mogyoróvajat tegyük egy tálba, majd 30 másodpercig melegítsük mikrohullámú sütőben. Ekkor vegyük ki, keverjünk rajta egyet, majd tegyük vissza még fél percre.
Ha kész, kenjük meg vele a tortát.
Fotó: Getty Images