
Gyorsan elkészül a házi Raffaello golyó – Simán felveszi a versenyt a bolti finomsággal

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Savanyított, ecetes lila hagyma: téli vitaminpótlás egyszerűen
Ropogós

Különleges citromlekvár lime-mal: bármilyen süteményt feldob

Mandarinos kuglóf semmi munkával: álompuha, illatos süti

Sült zabkása körtével: a legjobb napindító ráérős reggelekre

Fűszeres hús sült krumplival egybeforgatva: kiadós és nagyon finom

Tartalmas, sűrű téli levesek egy helyen: táplálóak és finomak
Hófehér kókuszreszelékkel bevont golyó a közepén mandulával, igen, ez a híres Raffaello, amit otthon mi is egyszerűen elkészíthetünk.
A féltve őrzött családi sütis füzeteink között lapul egy olyan, aminek a lapjain csakis kókuszos csemegék sorakoznak. Gyerekkorom óta rajongok a kókuszért, ezért nem csoda, hogy a lapok egyre csak gyarapodnak.
A boltban kapható különleges pralinék közül a legnagyobb kedvencem a Raffaello, roppanós ostya, lágy krém és mandula, egyszerűen fenséges. Nagy örömömre két remek kókuszos golyónak is jutott hely a családi receptes füzetben.
Kétféle verzió
Az egyik 20 perc alatt csupán 3 összetevőből készül: kókuszreszelék, sűrített tej és mandula. Ezt a receptet nem igazán szeretem, mert vagy túl keményre vagy nagyon lágyra sikerül a massza, de azért megosztom veletek, hátha nektek beválik: nincs más dolgotok, mint 135 gramm kókuszreszeléket 160 milliliter sűrített tejjel összekeverni, majd indulhat is a formázás és a kókuszreszelékbe hempergetés.
Szerepel egy másik recept is a lapok közöttt, amely bár nem kétperces, nem is nehéz - fontos, hogy a masszát hűtőben pihentessük 1-2 órát, csak utána kezdjük a golyók formázását. A tökéletes Raffaello utánzatból egyedül az ostya marad ki, a roppanós mandulát pedig mogyoróval is helyettesíthetjük. Az általunk készített Raffaello golyók tökéletes vendégvárók, ajándékba is adhatjuk őket, illetve torták, muffinok díszítésénél is hasznát vehetjük.
Raffaello golyó házilag

Hozzávalók 6 személyre
- 160 gramm tejpor
- 2 csomag kókuszreszelék (100 grammos)
- 60 milliliter víz
- 95 gramm vaj
- 85 gramm porcukor
- 1 zacskó mandula (200 grammos)
Elkészítés:
A tejport keverjük össze egy zacskó kókuszreszelékkel.
A vajat olvasszuk fel.
A vizet és a cukrot alacsony lángon melegítsük össze, mikor forrásnak indul, vegyük le a tűzhelyről, majd keverjük hozzá a kókuszreszelékes keveréket és az olvasztott vajat. A simára kevert masszát fedjük le és tegyük 1-2 órára hűtőbe.
Jöhet a formázás! A masszából formázzunk golyókat, a közepükbe rejtsünk egy szem mandulát, majd a golyókat hempergessük meg kókuszreszelékben.
Fotó: Getty Images