![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Ragacsos, csípős csirkeszárny pirosra sütve: meccsnézéshez kötelező
![szcover](https://kep.index.hu/1/0/3873/38737/387379/38737945_2954961_1323b9b5c24a3e480d5f58a1b34bc22f_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A csirkeszárny egyszerű alapanyag, épp ezért unalmasnak tűnhet, pedig nagyon sok lehetőséget rejt magában ez a méltatlanul mellőzött húsrész.
Nyáron is érdemes csirkeszárnyat sütni, csak be kell tolni a sütőbe fűszerekkel egybeforgatva, a többit a főzőalkalmatosság végzi, a hús mellé pedig könnyű, friss salátát vagy vékonyan felszelt zöldségeket, mártogatóst kínálhatsz.
A szárny viszonylag olcsó alapanyag, 500-700 forint közt mozog kilója, de rengetegféleképpen elkészítheted, érdemes merész fűszerekkel forgatni egybe. Amerikában a csípős, ragacsos sült szárny népszerű, amely után biztosan maszatos lesz az ember. Az alábbi szárny isteni, igazi meccsnézős kaja, készítsd el, hagyd, hogy az ízek elvarázsoljanak. Persze a szalvétáról se feledkezz meg, szükség lesz rá!
Ragacsos, csípős csirkeszárny
![csct](https://kep.index.hu/1/0/3873/38737/387379/38737993_1f01fc44ebcad419bbb4f60405e03788_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kilogramm csirkeszárny
- kevés olaj
- só ízlés szerint
- 100 gramm vaj
- 4 evőkanál csípős szósz (chiliszósz)
- 2 evőkanál juharszirup
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
A csirkeszárnyát tegyük keverőtálba és forgassuk egybe kevés olajjal, sóval, majd sütőbe tolva süssük 30 percig.
Egy lábasban olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá a csípős szószt és a juharszirupot, alacsony lángon főzzük addig, amíg besűrűsödik, majd a máz felét öntsük a húsra. 10-15 percre toljuk vissza a sütőbe a húst, majd félidőnél fordítsuk meg, a maradék mázzal öntözzük meg.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!