Ragacsos, csípős csirkeszárny pirosra sütve: meccsnézéshez kötelező

szcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A csirkeszárny egyszerű alapanyag, épp ezért unalmasnak tűnhet, pedig nagyon sok lehetőséget rejt magában ez a méltatlanul mellőzött húsrész.

Nyáron is érdemes csirkeszárnyat sütni, csak be kell tolni a sütőbe fűszerekkel egybeforgatva, a többit a főzőalkalmatosság végzi, a hús mellé pedig könnyű, friss salátát vagy vékonyan felszelt zöldségeket, mártogatóst kínálhatsz.

A szárny viszonylag olcsó alapanyag, 500-700 forint közt mozog kilója, de rengetegféleképpen elkészítheted, érdemes merész fűszerekkel forgatni egybe. Amerikában a csípős, ragacsos sült szárny népszerű, amely után biztosan maszatos lesz az ember. Az alábbi szárny isteni, igazi meccsnézős kaja, készítsd el, hagyd, hogy az ízek elvarázsoljanak. Persze a szalvétáról se feledkezz meg, szükség lesz rá!

Ragacsos, csípős csirkeszárny

csct

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kilogramm csirkeszárny
  • kevés olaj
  • só ízlés szerint
  • 100 gramm vaj
  • 4 evőkanál csípős szósz (chiliszósz)
  • 2 evőkanál juharszirup
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

A csirkeszárnyát tegyük keverőtálba és forgassuk egybe kevés olajjal, sóval, majd sütőbe tolva süssük 30 percig.

Egy lábasban olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá a csípős szószt és a juharszirupot, alacsony lángon főzzük addig, amíg besűrűsödik, majd a máz felét öntsük a húsra. 10-15 percre toljuk vissza a sütőbe a húst, majd félidőnél fordítsuk meg, a maradék mázzal öntözzük meg.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük