Omlós rákfasírt friss zöldfűszerrel: a majonéz a lelke

6
rakfasirt
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ezt a fogást egy marylandi recept ihlette, egy klasszikus rákpogácsa citrommal, petrezselyemmel és különleges fűszerezéssel.

A rákfasírt egy könnyen elkészíthető tengeri fogás, amely előételként, gyors vacsoraként, de még akár egy finom saláta mellé is tökéletesen passzol. Titkos összetevőként használj hozzá mustárt, Worchestershire-szószt és Old Bay fűszerkeveréket is.

A tálalásnál a citromkarikát, petrezselymet, koktélmártást vagy tartármártást ne hagyd el mellőle!

Tipp

A kész fasírtokat hűtőben 5 napig, fagyasztóban pedig akár 3 hónapig is eltárolhatod.

Rákfasírt

rakfasirt

Hozzávalók 6 darab

  • 40 g sós kekszmorzsa
  • 1 db M-es tojás
  • 60 g majonéz
  • 1 ek. apróra vágott petrezselyem
  • 2 tk. dijoni mustár
  • 2 tk. Worcestershire-szósz
  • 1 tk. Old Bay fűszerkeverék
  • 1 tk. citromlé
  • 0.5 kk.
  • 450 g rákhús
  • 30 g vaj
Recept idők

Elkészítés:

A sós kekszet mozsárban, aprítóban vagy zacskóban, sodrófával törjük össze.

A tojást, a majonézt, a petrezselymet, a dijoni mustárt, a Worchestershire-szószt, az Old Bay fűszerkeveréket, a citromlevet és a sót egy nagy tálban keverjük össze, lehetőleg habosra.

A keverékhez adjuk hozzá a darabos rákhúst, majd keverjük hozzá a kekszmorzsát is.

Egy spatula segítségével óvatosan keverjük össze.

A kész keveréket fedjük le, majd tegyük a hűtőszekrénybe legalább 30 percre, de akár egy egész napra.

A sütőt melegítsük elő 230 fokra, majd egy nagyobb tepsit olajozzunk ki.

A keverékből készítsünk 6 kupacot, helyezzük bele a tepsibe úgy, hogy egymástól néhány cm-es távolságban legyenek. Minden kupacot/pogácsát picit nyomkodjunk össze, hogy ne essenek majd szét.

Az extra íz érdekében mindegyik tetejét kenjük meg olvasztott vajjal.

A fasírtokat süssük kb. 10-15 percig, vagy amíg a szélük és a tetejük enyhén meg nem pirul.

A kész fasírtokat vegyük ki a sütőből, majd csepegtessünk rá citromlevet, és már tálalhatjuk is.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon