Ellenállhatatlan, aranybarnára sült zöldségfasírt: főzelék mellé is kínálhatod
Az aranybarna finomságot három zöldség teszi ellenállhatatlanná. Elképesztően finom, még a legnagyobb húsevők is kérik belőle a repetát.
A rákfasírt egy könnyen elkészíthető tengeri fogás, amely előételként, gyors vacsoraként, de még akár egy finom saláta mellé is tökéletesen passzol. Titkos összetevőként használj hozzá mustárt, Worchestershire-szószt és Old Bay fűszerkeveréket is.
A tálalásnál a citromkarikát, petrezselymet, koktélmártást vagy tartármártást ne hagyd el mellőle!
A kész fasírtokat hűtőben 5 napig, fagyasztóban pedig akár 3 hónapig is eltárolhatod.
A sós kekszet mozsárban, aprítóban vagy zacskóban, sodrófával törjük össze.
A tojást, a majonézt, a petrezselymet, a dijoni mustárt, a Worchestershire-szószt, az Old Bay fűszerkeveréket, a citromlevet és a sót egy nagy tálban keverjük össze, lehetőleg habosra.
A keverékhez adjuk hozzá a darabos rákhúst, majd keverjük hozzá a kekszmorzsát is.
Egy spatula segítségével óvatosan keverjük össze.
A kész keveréket fedjük le, majd tegyük a hűtőszekrénybe legalább 30 percre, de akár egy egész napra.
A sütőt melegítsük elő 230 fokra, majd egy nagyobb tepsit olajozzunk ki.
A keverékből készítsünk 6 kupacot, helyezzük bele a tepsibe úgy, hogy egymástól néhány cm-es távolságban legyenek. Minden kupacot/pogácsát picit nyomkodjunk össze, hogy ne essenek majd szét.
Az extra íz érdekében mindegyik tetejét kenjük meg olvasztott vajjal.
A fasírtokat süssük kb. 10-15 percig, vagy amíg a szélük és a tetejük enyhén meg nem pirul.
A kész fasírtokat vegyük ki a sütőből, majd csepegtessünk rá citromlevet, és már tálalhatjuk is.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu