Ellenállhatatlan, aranybarnára sült zöldségfasírt: főzelék mellé is kínálhatod

Fűszeres zöldségfasírt cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az aranybarna finomságot három zöldség teszi ellenállhatatlanná. Elképesztően finom, még a legnagyobb húsevők is kérik belőle a repetát.

Fasírt nem csak húsból készülhet, különböző zöldségekből is érdemes kipróbálni. A paletta nagyon színes: finom gombából, cukkiniből, karfiolból készítve, de a különböző zöldségeket mixelheted is. Én most reszelt cukkinit, sárgarépát és krumplit kevertem össze, ebből a hármasból született meg a csodás finomság.

A zöldségfasírt masszáját bátran lehet fűszerezni, én picit pikánsabbra vettem, de lehet még fokozni az izgalmakat! Tört jalapeñótól és reszelt gyömbértől még ízesebb lesz.

A zöldségmasszából formázhatsz kis golyókat, vagy kanál segítségével is az olajba szaggathatod úgy, mintha lapcsánkát készítenél. Hogy még ropogósabb legyen, liszt helyett 2 evőkanál étkezési keményítőt használj. A kész finomságot magában is jólesik falatozni, de bármilyen köretet kínálhatsz mellé, akár még főzeléket is.

Fűszeres zöldségfasírt

Fűszeres zöldségfasírt ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 3 darab cukkini (közepes méretű)
  • 2 darab sárgarépa (közepes méretű)
  • 2 darab krumpli (közepes méretű)
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál fokhagymagranulátum
  • 1 teáskanál cayenne-bors
  • 6 evőkanál zsemlemorzsa
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 darab tojás
  • olaj a sütéshez szükség szerint
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított zöldségeket reszeljük le. (Ha a cukkini levet enged, a felesleges lét nyomkodjuk ki belőle.) Ezután adjuk a reszelt zöldségekhez a sót, borsot, fokhagymát, Cayenne-t, zsemlemorzsát, lisztet és tojást.

Miután jól egybekevertük a masszát, formázzunk belőle tetszőleges golyókat, vagy kanál segítségével szaggassuk ki, és bő olajban süssük szép aranybarnára.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük