Ellenállhatatlan, aranybarnára sült zöldségfasírt: főzelék mellé is kínálhatod
Az aranybarna finomságot három zöldség teszi ellenállhatatlanná. Elképesztően finom, még a legnagyobb húsevők is kérik belőle a repetát.
Fasírt nem csak húsból készülhet, különböző zöldségekből is érdemes kipróbálni. A paletta nagyon színes: finom gombából, cukkiniből, karfiolból készítve, de a különböző zöldségeket mixelheted is. Én most reszelt cukkinit, sárgarépát és krumplit kevertem össze, ebből a hármasból született meg a csodás finomság.
A zöldségfasírt masszáját bátran lehet fűszerezni, én picit pikánsabbra vettem, de lehet még fokozni az izgalmakat! Tört jalapeñótól és reszelt gyömbértől még ízesebb lesz.
A zöldségmasszából formázhatsz kis golyókat, vagy kanál segítségével is az olajba szaggathatod úgy, mintha lapcsánkát készítenél. Hogy még ropogósabb legyen, liszt helyett 2 evőkanál étkezési keményítőt használj. A kész finomságot magában is jólesik falatozni, de bármilyen köretet kínálhatsz mellé, akár még főzeléket is.
Fűszeres zöldségfasírt
Hozzávalók 4 személyre
- 3 darab cukkini (közepes méretű)
- 2 darab sárgarépa (közepes méretű)
- 2 darab krumpli (közepes méretű)
- só és bors ízlés szerint
- 1 teáskanál fokhagymagranulátum
- 1 teáskanál cayenne-bors
- 6 evőkanál zsemlemorzsa
- 5 evőkanál liszt
- 1 darab tojás
- olaj a sütéshez szükség szerint
Elkészítés:
A megtisztított zöldségeket reszeljük le. (Ha a cukkini levet enged, a felesleges lét nyomkodjuk ki belőle.) Ezután adjuk a reszelt zöldségekhez a sót, borsot, fokhagymát, Cayenne-t, zsemlemorzsát, lisztet és tojást.
Miután jól egybekevertük a masszát, formázzunk belőle tetszőleges golyókat, vagy kanál segítségével szaggassuk ki, és bő olajban süssük szép aranybarnára.
-
2024-04-25 07:32:01
-
2024-04-06 11:08:01
-
2024-04-04 08:32:02
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
Olvasd el ezt is!