Rákóczi-túrós pohárkrém pillanatok alatt: az ünnepi asztalon is megállja a helyét

rakoczi-turos-poharkrem
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Igaz, a tojáshab lemarad, a tészta helyett pedig darált keksz az alapja, ízében mégis megidézi a klasszikus kedvencet, és negyedannyi idő elkészíteni.

Ha nincs sok időd az ünnepi rohanásban, a pohárdesszertek lesznek a megmentőid, például ez a Rákóczi-túróst idéző változat. A vajas tészta helyett darált keksz az alapja, a túrós krém mascarponétól és joghurttól selymes, a rétegek közé pedig isteni – lehetőleg házi – baracklekvár kerül. A tetejét most nem tojáshab, hanem pirult dió borítja, ezzel is tudsz egy kis időt spórolni.

A krémet többféleképpen is feldobhatod: mivel a túró párja a citrom, nem érdemes kihagyni belőle, illetve egy kevés vaníliát is csempészhetsz bele. 

A kész pohárdesszertet 1-2 órára tedd a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek, és az alján a keksz megpuhuljon.

Húsvéti finomságok a PENNY üzleteiben

Készítsd el kiváló minőségű, mégis pénztárcabarát alapanyagokból a húsvéti finomságokat! A PENNY üzleteiben közel 400 kiemelt termék, köztük a saját márkás Sissy tejtermékek és a Karát húskészítményeket ára is jelentősen csökkent. A jó minőségre továbbra is a PENNY jelenti a pénztárcabarát megoldást! További akciókért és kedvezményekért látogass el a www.penny.hu/reklamujsag oldalra. 

Promóció

Rákóczi-túrós pohárkrém

rakoczi-turos-poharkrem2

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 6 ek darált keksz (vagy durvára darabolt)
  • 15 dkg Sissy rögös túró, félzsíros
  • 25 dkg San Fabio mascarpone
  • 1 db biocitrom
  • 3 ek porcukor
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 3 ek Sissy natúr joghurt
  • 8 ek baracklekvár
  • 4 ek dió
Recept idők

Elkészítés:

A diót pirítsuk meg egy száraz serpenyőben pár perc alatt. Dobjuk aprítógépbe, daraboljuk durvára.

A túrót, a mascarponét, a porcukrot, a vaníliát, a joghurtot és a citrom héját keverjük egészen krémesre.

Készítsünk elő 4 kisebb tálkát/poharat. (Vagy 2 nagyobban is készülhet.)

Szórjunk mindegyik aljára 1,5 evőkanál darált kekszet, majd kanalazzunk rá a krémből 1-2 evőkanállal. Utána 1 evőkanál baracklekvár, majd ismét krém következzen. 1 evőkanál baracklekvárral zárjuk. Szórjunk mindegyik tetejére pirított diót. 

Tegyük a pohárdesszerteket a hűtőbe 1-2 órára, mielőtt kínálnánk.

Fotó: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük