Rakott sertéskaraj sok sajttal és cukkinivel: finom és kiadós fogás egyszerűen
A fenséges tepsis lakoma kiadós és nagyon finom, mely kifejezetten egyszerűen készül, így azok is nekiállhatnak, akiknek nincs nagy tapasztalatuk a konyhában.
A rakott ételek bőséges fogások, melyekkel bátran lehet két napra tervezni, hűtőben könnyen tárolhatók, az újramelegítésük is egyszerű. Most egy igazán különleges receptet mutatunk. Ezúttal nem darált hússal készül a rakottas, hanem csirkeszeletekkel, tejszínnel és sok-sok sajttal, így biztos, hogy szaftos lesz a fogás.
A recept ízlés szerint alakítható. Aki szereti a füstölt szalonna ízét, pirított szalonnakockákkal is gazdagíthatja a fogást, tejszín helyett tejfölt is lehet használni, sajtból pedig két fajtát is keverhetsz.
A húst szeleteljük fel, kicsit klopfoljuk ki, majd sóval és borssal fűszerezzük mindkét oldalán. Ezután kevés olajat forrósítsunk egy serpenyőben, és a hússzeleteket mindkét oldalukon süssük 2-3 percig, majd tegyük félre.
A cukkinit tisztítsuk meg és ujjnyi vastagságúra szeleteljük fel. A póréhagymát is tisztítsuk meg és vékonyan szeleteljük fel.
Összeállítás:
Vegyünk elő egy jénait vagy tepsit, és kenjük ki kevés olajjal. Ezután a cukkinikarikák felét rakosgassuk rá. A cukkinire helyezzük rá az előkészített póréhagymát és a húst. Ezután jöhet a reszelt sajt fele. A hús tetejére helyezzük rá a maradék cukkinikarikát.
A tejszínt keverjük össze a tojással, sóval, borssal és Cayenne-borssal, ezután öntsük a tepsibe helyezett rakott cukkini tetejére. Végül a maradék sajtot is szórjuk a tetejére, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 30-40 perc alatt süssük szép aranybarnára.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu