Rakott sertéskaraj sok sajttal és cukkinivel: finom és kiadós fogás egyszerűen

Rakott sertéskaraj cukkinivel cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A fenséges tepsis lakoma kiadós és nagyon finom, mely kifejezetten egyszerűen készül, így azok is nekiállhatnak, akiknek nincs nagy tapasztalatuk a konyhában.

Már igencsak benne vagyunk az őszben, mégha nem is érződik annyira a levegőben. Nálam a hideg idő egyet jelent a tepsis fogásokkal, melyeket az egész család szeret, ha pedig marad az ételből, másnap újramelegítve is jólesik.

Rengetegféle izgalmas tepsis receptet lehet letesztelni, én nagyon szeretem a húst zöldségekkel és sajttal házasítani. Nagy kedvenceim közé tartozik a Dubarry-szelet, sajtos, tejszínes rakott csirkemell és a rakott sertéskaraj, melybe cukkini és gazdag tejfölös keverék kerül a rétegek közé. A pompás fogás megalkotása egyszerű, kezdők is bátran nekiállhatnak. Remek hétvégi fogás, ha épp összeül a család vagy átjönnek a barátok.

Rakott sertéskaraj cukkinivel

Rakott sertéskaraj cukkinivel ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg sertéskaraj
  • só ízlés szerint
  • 40 dkg cukkini
  • 1 liter tejföl
  • fekete őrölt bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál fokhagymagranulátum
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • 2 darab tojás
  • 20 dkg reszelt sajt (trappista vagy mozzarella)
Recept idők

Elkészítés:

A karajszeleteket kicsit klopfoljuk ki, majd ízesítsük mindkét oldalán sóval. Ezután kevés olajon mindkét oldalán pirítsuk meg a szeleteket (oldalanként 1-2 perc).

A megtisztított cukkiniből vágjunk ujjnyi karikákat, majd abban a serpenyőben, amelyben a hús is sült, süssük mindkét oldalán 1 percig.

A tejfölt keverjük össze a sóval, borssal, fokhagymával, füstölt paprikával és a tojással.

Vegyünk elő egy tepsit vagy egy jénait, és a karaj felét sorakoztassuk rá, majd a cukkinit helyezzük a húsra. A zöldség tetején a tejföl felét kenjük el, majd helyezzük rá a maradék húst. Ezután a karaj tetején kenjük el a maradék tejfölt, a tetejét szórjuk meg reszelt sajttal.

A rakott karajt toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük készre. A kész ételt steakburgonyával, zöldséges rizzsel vagy salátával kínáljuk.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük