Sűrű, tejszínes csirkecsíkok: színes zöldségek gazdagítják

Tejszínes, zöldséges csirkecsíkok cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az ízletes fogás egyszerűen készül, jólesik rizzsel és tésztával kínálva, próbáld ki te is ezt a csodás receptet!

Csirkehús és sok zöldség alkotja a tartalmas fogást, mely a tejszínes szósztól és a tárkonytól lesz ellenállhatatlan. A fogást érdemes továbbgondolni, mehet bele gomba, zeller, kelbimbó vagy más zöldség, amit jónak vélsz.

A kiadós étel kifejezetten frissen, melegen finom, ezért érdemes annyit készíteni belőle, amennyi egy étkezés alatt elfogy. Mivel ez egy könnyen összedobható fogás, kezdők is bevállalhatják. A szaftos ragut kínáld rizzsel vagy tésztával.

Tejszínes, zöldséges csirkecsíkok

Tejszínes, zöldséges csirkecsíkok ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 70 dkg csirkemell
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 darab sárgarépa
  • kevés olaj
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál tárkony
  • 200 g mirelit zöldborsó
  • 150 g mirelit kukorica
  • 3 dl tejszín
Recept idők

Elkészítés:

Először készítsük elő az alapanyagokat: a megtisztított húst vágjuk tetszőleges kockákra vagy csíkokra. A megtisztított hagymát vágjuk finomra. A megpucolt fokhagymát reszeljük le. A megtisztított sárgarépát aprítsuk kis darabokra.

Az előkészített hagymát kevés olajon dinszteljük üvegesre, ezután adjuk hozzá a fokhagymát, majd rögtön a húst is keverjük hozzá. A húst fűszerezzük sóval, borssal és tárkonnyal, közben pirítsuk fehéredésig.

Ezután keverjük hozzá az előkészített sárgarépát, borsót és kukoricát. Amikor a hús és a zöldségek teljesen megpuhultak (15-20 perc), öntsük fel tejszínnel, és rottyanásig főzzük.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük