
Rántott csirkemell tojás nélkül: sütőben sütve is tökéletes lesz

A rántott csirkemell bundája a joghurttól különleges, a tojás hiánya senkinek nem fog feltűnni.
Ha vasárnap, akkor rántott hús, persze hétköznap is jólesik a finomság. Ez az egyik olyan étel, amit nem lehet megunni, ha pedig szabadjára engeded a fantáziádat, akkor mindig kitalálhatsz valami újdonságot, amitől finomabb lesz.
A rántott hús hagyományosan készítve bő olajban sül készre. Ma már forró levegős sütőben, csekély olaj társaságában is elkészítheted, de sima sütőben is kivitelezhető a fogás. A receptben a hagyományos panír helyett joghurt és zsemlemorzsa alkotja a hús ruháját. Hogy ízletes legyen, a joghurtban fokhagyma és citrom is helyet kap. Aki szereti, az füstölt paprikát is használhat. Ha jöhet még egy kis extra, akkor a zsemlemorzsába keverj zöldfűszereket vagy reszelt parmezánt.
-
2023-08-19 07:52:01
-
2023-05-30 08:52:01
-
2023-05-27 07:50:02
Rántott csirkemell tojás nélkül

Hozzávalók 4 személyre
- 60 dkg csirkemellfilé
- só és bors ízlés szerint
- 300 g natúr joghurt
- 1 gerezd reszelt fokhagyma
- 0.5 db citrom
- 2 bögre zsemlemorzsa
- kevés olaj a sütéshez
Elkészítés:
A csirkemellet vágjuk ujjnyi szeletekre, ha szükséges, kicsit klopfoljuk. Ezután fűszerezzük a szeleteket sóval és borssal.
A natúr joghurtot keverjük össze a zúzott fokhagymával és a citrom facsart levével.
A csirkemellszeleteket forgassuk a joghurtba, fedjük le fóliával, és 2-3 órára tegyük hűtőbe.
A pihentetés után a szeleteket forgassuk zsemlemorzsába, majd helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire. A hússzeletekre csorgassunk egy leheletnyi olajat.
A tepsit toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 25-30 perc alatt süssük készre a húst. (Félidőnél a szeleteket fordítsuk meg.)
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!