Rántott csirkemell tojás nélkül: sütőben sütve is tökéletes lesz

Rántott csirkemell tojás nélkül cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A rántott csirkemell bundája a joghurttól különleges, a tojás hiánya senkinek nem fog feltűnni.

Ha vasárnap, akkor rántott hús, persze hétköznap is jólesik a finomság. Ez az egyik olyan étel, amit nem lehet megunni, ha pedig szabadjára engeded a fantáziádat, akkor mindig kitalálhatsz valami újdonságot, amitől finomabb lesz.

A rántott hús hagyományosan készítve bő olajban sül készre. Ma már forró levegős sütőben, csekély olaj társaságában is elkészítheted, de sima sütőben is kivitelezhető a fogás. A receptben a hagyományos panír helyett joghurt és zsemlemorzsa alkotja a hús ruháját. Hogy ízletes legyen, a joghurtban fokhagyma és citrom is helyet kap. Aki szereti, az füstölt paprikát is használhat. Ha jöhet még egy kis extra, akkor a zsemlemorzsába keverj zöldfűszereket vagy reszelt parmezánt.

Rántott csirkemell tojás nélkül

Rántott csirkemell tojás nélkül ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • só és bors ízlés szerint
  • 300 g natúr joghurt
  • 1 gerezd reszelt fokhagyma
  • 0.5 db citrom
  • 2 bögre zsemlemorzsa
  • kevés olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet vágjuk ujjnyi szeletekre, ha szükséges, kicsit klopfoljuk. Ezután fűszerezzük a szeleteket sóval és borssal.

A natúr joghurtot keverjük össze a zúzott fokhagymával és a citrom facsart levével.

A csirkemellszeleteket forgassuk a joghurtba, fedjük le fóliával, és 2-3 órára tegyük hűtőbe.

A pihentetés után a szeleteket forgassuk zsemlemorzsába, majd helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire. A hússzeletekre csorgassunk egy leheletnyi olajat.

A tepsit toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 25-30 perc alatt süssük készre a húst. (Félidőnél a szeleteket fordítsuk meg.)

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük