Rántott hagymakarika sörtésztás bundában - Martha Stewart receptje alapján

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Rántott hagymakarikát valószínűleg már mindenki készített élete során legalább egyszer - hol nagyobb, hol kisebb sikerrel. Ez a változat sörtésztában készül, ettől még ízletesebb lesz, ráadásul lehetetlen elrontani. 

Martha Stewart neve valószínűleg ismerősen cseng a gasztrorajongóknak: az ő konyhai tippjeiben és praktikáiban bátran megbízhatunk, nincs olyan receptje, ami ne működne. Így van ez ezzel a hagymakarikával is.

Ha azért nem szokott tökéletesre sikerülni a végeredmény, mert nem marad rajta a panír a hagymán, akkor most megnyugodhatunk: ugyanis ebben a receptben sörtésztás bundában mártóznak meg a karikák, amelyek garantáltan és 100%-osan bevonják majd a hagymát. 

Jeges víz

Jeges vízbe kell beáztatni a hagymakarikákat, hogy ne fonnyadjanak meg, de a hideg vízből a tésztába is kerül egy adag - ez gondoskodik arról, hogy a bunda igazán ropogós legyen. Ha lehet, a sör is legyen hűtött, az a jó, ha minél hidegebb, mikor a tésztába öntjük. 

A sörtészta nemcsak azért előnyös, mert sokkal jobban bevonja a karikákat, hanem azért is, mert ad egy plusz ízt, állagot a rántott hagymáknak, ráadásul mivel sütőpor is kerül bele, vastagon vonja majd be a finom bunda a karikákat.

Hagymakarika sörtésztás bundában

hagymakarikarecept

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 2 darab vöröshagyma
  • 1.4 liter jeges víz
  • 250 gramm liszt
  • 1 teáskanál
  • 0.25 teáskanál fehérbors
  • 0.5 teáskanál sütőpor
  • 235 milliliter sör (lager vagy pilsner)
  • 2 evőkanál jeges víz
  • ízlés szerint olaj

Elkészítés:

Egy mély serpenyőben melegítsük meg az olajat körülbelül 190 fokosra.

Hámozzuk meg a hagymákat, vágjuk őket körülbelül 1-1,5 centiméter vastag szeletekre. Szedjük szét a karikákat, helyezzük őket egy nagy tál jeges vízbe, amíg elkészül a bunda.

Egy nagy tálban keverjünk össze 125 gramm lisztet, a sót, borsot és a sütőport. Keverjük bele apránként a sört és a 2 evőkanál jeges vizet.

Öntsük egy tányérba a maradék 125 gramm lisztet.

Vegyük ki a hagymakarikákat a jeges vízből, csöpögtessük le őket. Forgassuk meg őket a lisztben, majd a sörtésztában, hogy mindenhol bevonja őket a bunda.

Tegyük őket a forró olajba, 2-3 perc alatt aranybarnára sülnek.

Papírtörlőn csepegtessük le a felesleges olajat, sózzuk a hagymakarikákat.

Fotó: Getty Images 

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük