![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Rántott hagymakarika sörtésztás bundában - Martha Stewart receptje alapján
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Rántott hagymakarikát valószínűleg már mindenki készített élete során legalább egyszer - hol nagyobb, hol kisebb sikerrel. Ez a változat sörtésztában készül, ettől még ízletesebb lesz, ráadásul lehetetlen elrontani.
Martha Stewart neve valószínűleg ismerősen cseng a gasztrorajongóknak: az ő konyhai tippjeiben és praktikáiban bátran megbízhatunk, nincs olyan receptje, ami ne működne. Így van ez ezzel a hagymakarikával is.
Ha azért nem szokott tökéletesre sikerülni a végeredmény, mert nem marad rajta a panír a hagymán, akkor most megnyugodhatunk: ugyanis ebben a receptben sörtésztás bundában mártóznak meg a karikák, amelyek garantáltan és 100%-osan bevonják majd a hagymát.
Jeges víz
Jeges vízbe kell beáztatni a hagymakarikákat, hogy ne fonnyadjanak meg, de a hideg vízből a tésztába is kerül egy adag - ez gondoskodik arról, hogy a bunda igazán ropogós legyen. Ha lehet, a sör is legyen hűtött, az a jó, ha minél hidegebb, mikor a tésztába öntjük.
A sörtészta nemcsak azért előnyös, mert sokkal jobban bevonja a karikákat, hanem azért is, mert ad egy plusz ízt, állagot a rántott hagymáknak, ráadásul mivel sütőpor is kerül bele, vastagon vonja majd be a finom bunda a karikákat.
Hagymakarika sörtésztás bundában
![hagymakarikarecept](https://kep.index.hu/1/0/2910/29100/291001/29100171_ab5fd2ef9c4a18ac51fc1430459c5b29_wm.jpg)
Hozzávalók 4 adaghoz
- 2 darab vöröshagyma
- 1.4 liter jeges víz
- 250 gramm liszt
- 1 teáskanál só
- 0.25 teáskanál fehérbors
- 0.5 teáskanál sütőpor
- 235 milliliter sör (lager vagy pilsner)
- 2 evőkanál jeges víz
- ízlés szerint olaj
Elkészítés:
Hámozzuk meg a hagymákat, vágjuk őket körülbelül 1-1,5 centiméter vastag szeletekre. Szedjük szét a karikákat, helyezzük őket egy nagy tál jeges vízbe, amíg elkészül a bunda.
Egy nagy tálban keverjünk össze 125 gramm lisztet, a sót, borsot és a sütőport. Keverjük bele apránként a sört és a 2 evőkanál jeges vizet.
Öntsük egy tányérba a maradék 125 gramm lisztet.
Vegyük ki a hagymakarikákat a jeges vízből, csöpögtessük le őket. Forgassuk meg őket a lisztben, majd a sörtésztában, hogy mindenhol bevonja őket a bunda.
Tegyük őket a forró olajba, 2-3 perc alatt aranybarnára sülnek.
Papírtörlőn csepegtessük le a felesleges olajat, sózzuk a hagymakarikákat.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!