Rántott padlizsán sonkával és sajttal töltve: laktató és nagyon finom

pcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A padlizsán szuper alapanyag, de ha rosszul bánsz vele, keserű lehet az íze. Hogy elkerüld a malőrt, fontos, hogy a zöldség lesózva pihenjen.

A padlizsánból isteni ételek készülhetnek, gondolj csak bele, milyen finom a padlizsánkrém vagy a muszaka, de rántva is érdemes kipróbálni. A zöldséget zsemlemorzsába forgatva vagy fűszeres palacsintamasszába mártva is kisütheted. Ha azonban igazán finomat szeretnél az asztalra tenni, akkor sonkás, sajtos töltelékkel gazdagítva próbáld ki.

Fontos, hogy panírozás előtt a zöldséget lesózd, hagyd így pihenni. Ha ezt nem teszed meg, keserű lehet az íze. A vásárlásnál is érdemes figyelmesnek lenni, mindig a kemény tapintású, fényes héjút válaszd. Ha már fakul a színe, az bizony túlérett.

Az elkészült padlizsán mellé kötelező valamilyen mártogatóst kínálni, lehet az paradicsomos vagy majonézes.

Rántott padlizsán sajttal és sonkával töltve

pct

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 darab padlizsán
  • só a padlizsánhoz
  • 160 g mozzarella
  • 150 g sonka
  • 1 bögre liszt
  • 3 darab tojás
  • 2 bögre zsemlemorzsa
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál oregánó
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított padlizsánt ujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk fel, majd sózzuk le és hagyjuk állni 10-15 percet.

A sajtot szeleteljük fel, ha a sonka túl nagy, vágjuk félbe.

A padlizsán a sós pihenésnek köszönhetően vizet enged, ezt papírtörlővel itassuk le róla.

Az előkészített alapanyagokból készítsünk szendvicset. Fogjunk meg egy padlizsánszeletet, tegyünk rá sonkát, sajtot, a tetejét pedig a zöldséggel zárjuk. Fogpiszkálóval vagy hústűvel rögzítsük.

Készítsük össze a panírozáshoz szükséges alapanyagokat. A lisztet szórjuk tálba, a tojást üssük fel, a zsemlemorzsát is szórjuk tálba, forgassuk hozzá a fűszereket.

A padlizsánszendvicseket panírozzuk be, majd bő, forró olajban süssük aranybarnára.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük