Így készül a török omlett: sok zöldfűszer és feta sajt ízesíti
A petrezselyem és a kapor a török omlett lelke, ezektől lesz nagyon friss és könnyed az összhatás, miközben a feta sajt karaktert ad neki.
A tojás a reggeli fogások egyik kulcsszereplője. Persze a szénhidrát sem elhanyagolható, de ha kicsit extrább péksütit ennél, mint a fehér kenyér, úgy érdemes beiktatni néhanapján a vajas croissant-t is.
Ebben a receptben a croissant és a rántotta esik szerelembe egymással: utóbbit tejjel, metélőhagymával, illetve fűszerekkel turbóztuk fel, hogy végül egy elegáns kiflibe csomagolva tálaljuk.
A sütőt állítsuk a legalacsonyabb hőfokra, majd tegyük be a croissant-okat, hogy azok átmelegedhessenek a sütőben, mire elérkezik a megtöltés pillanata.
A tojásokat egy közepes tálban verjük habosra a tejjel, a metélőhagymával és a sóval. Ez kb. 1 perc.
A vajat melegítsük fel egy serpenyőben közepes-alacsony lángon. Ha felolvadt, öntsük bele a felvert tojást és hagyjuk állni kb. 30 másodpercig, vagy amíg kissé meg nem dermed.
Ezután egy faspatula segítségével, megdöntve a serpenyőt, forgassuk át a megsült és a folyékony réteg tojást.
Finoman törjük össze a rántottát a spatulával.
Akkor jó a tojás, ha még nedves, de már nem folyós. A jó rántotta, amikor levesszük a tűzről, kissé még krémes.
A croissant-okat vegyük ki a sütőből és vágjuk félbe őket. Tegyünk az egyik felére egy salátalevelet, majd hajtogassunk rá 1-2 szelet sonkát. Végezetül halmozzuk rá a rántottát, arányosan elosztva.
Ezután tegyük tányérra, tegyünk mellé paradicsomot, és már tálalhatjuk is.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu