Isteni rebarbarás morzsasüti: édes, vajas tészta az alapja

3
Nyomtatás
rebarbaras-morzsasuti
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ha valami egyszerűen elkészíthető, mégis különleges süteményt keresel, ez a rebarbarás morzsasüti a tökéletes választás!

A süti tésztája egy könnyű, kevert piskóta, amit fanyar rebarbara és egy finom, vajas morzsa tesz izgalmassá és különlegessé. Nincs benne semmi bonyolult, mégis olyan sütemény, amit örömmel kínálunk, tökéletes vendégváró!

A rebarbara friss, fanyar íze remekül ellensúlyozza a piskóta édességét, igazi tavaszi-nyári finomság, amit érdemes kipróbálni, főleg, ha a kertben is nő egy-két szál rebarbara.

Rebarbarás morzsasütemény

rebarbaras-morzsasuti2

Hozzávalók 22 x 24 cm-es formához cm átmérőjű formához

Piskóta:

  • 250 g kristálycukor
  • 250 g búzaliszt
  • 1 dl olaj
  • 1 dl meleg víz
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 4 db tojás

Rebarbara:

  • 4 szál rebarbara
  • 1 ek. kristálycukor

Morzsa:

  • 50 g vaj
  • 50 g kristálycukor
  • 75 g búzaliszt
Recept idők

Elkészítés:

A rebarbarát mossuk meg, vágjuk ujjnyi szeletekre, helyezzük egy tálba és adjunk hozzá egy evőkanál cukrot. 

A tésztához habverő segítségével dolgozzuk habosra a cukrot és a tojást, öntsük bele a meleg vizet és az olajat, utána keverjük simára a liszttel és a sütőporral. 

A morzsához gyúrjuk össze a vajat, cukrot és a lisztet. 

Öntsük egy sütőpapírral bélelt tepsibe a tésztát, kanalazzuk rá a cukrozott rebarbarát, végül morzsoljuk rá a vajas-lisztes morzsát. Légkeverésen 160 fokon süssük aranybarnára. 

Várjuk meg, míg kihűl, csak utána szeleteljük. 

Fotók és videó: Borsos Dalma/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon