
Mutatós, málnás morzsasüti: zabpehelytől roppanós a tészta
A morzsasüti könnyen elkészíthető, ráadásul reggelire vagy a délutáni tea mellé is tökéletes: most a vajas, fahéjas tésztarétegek közé málna, lekvár és zabpehely kerül.
A süti tésztája egy könnyű, kevert piskóta, amit fanyar rebarbara és egy finom, vajas morzsa tesz izgalmassá és különlegessé. Nincs benne semmi bonyolult, mégis olyan sütemény, amit örömmel kínálunk, tökéletes vendégváró!
A rebarbara friss, fanyar íze remekül ellensúlyozza a piskóta édességét, igazi tavaszi-nyári finomság, amit érdemes kipróbálni, főleg, ha a kertben is nő egy-két szál rebarbara.
A rebarbarát mossuk meg, vágjuk ujjnyi szeletekre, helyezzük egy tálba és adjunk hozzá egy evőkanál cukrot.
A tésztához habverő segítségével dolgozzuk habosra a cukrot és a tojást, öntsük bele a meleg vizet és az olajat, utána keverjük simára a liszttel és a sütőporral.
A morzsához gyúrjuk össze a vajat, cukrot és a lisztet.
Öntsük egy sütőpapírral bélelt tepsibe a tésztát, kanalazzuk rá a cukrozott rebarbarát, végül morzsoljuk rá a vajas-lisztes morzsát. Légkeverésen 160 fokon süssük aranybarnára.
Várjuk meg, míg kihűl, csak utána szeleteljük.
Fotók és videó: Borsos Dalma/Sóbors
@sobors.hu