Pihe-puha rebarbarás muffin: fél óra alatt elkészül
Muffint sütni nem nagy ördöngösség, a hagyományos tésztát viszont rebarbarával különlegessé teheted.
Használd ki a tomboló rebarbaraszezont, és a savanyúságok, kompótok mellett süss belőle isteni desszertet is. A rebarbarát gyakran kombinálják eperrel, azonban önmagában is ízes, kissé fanyar és mindenképpen különleges ízvilágú kiegészítő lehet.
Ebben a morzsasütiben is éppen ez történik: a rebarbara a recept főszereplője, kiegészítőként azonban kevés narancs is helyet kap mellette, amely még jobban kiemeli a szárak egyediségét. Ha pedig további ötleteket gyűjtenél a felhasználásához, akkor innen inspirálódhatsz.
A megadott mennyiségek egy kb. 20x20 cm-es sütőformához elegendők.
Egy közepes tálban keverjük össze a rebarbarás réteg hozzávalóit, majd kanalazzuk egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és oszlassuk szét. Tegyük félre.
Mérjük ugyanabba a tálba a morzsaréteg hozzávalóit. Kézzel morzsoljuk szét a kókuszolajat: végeredményként egy morzsálódó keveréket kapunk, amit ha összecsípünk, egyben marad. Ha túlságosan száraz lenne, adjunk hozzá további 1-2 evőkanálnyi vizet vagy narancslevet.
Szórjuk a rebarbara tetejére, tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, és 25-30 perc alatt süssük aranybarnára. Vaníliafagyival kínáljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu