Mennyei, tavaszi pohárkrém rebarbarával: 20 perces recept

rebarbaras-poharkrem
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A rebarbarából nemcsak limonádét és koktélt lehet készíteni, hanem mennyei pohárkrémet is. Mutatunk is egy szuper gyors desszertet!

Ennek a krémes, habos pohárkrémnek a központi szereplője a fanyar rebarbara, amit ízletes gyümölcskompótként kínálunk. 

Ebben a könnyen és gyorsan elkészíthető krémben a rebarbara mellett a gyömbér, a mascarpone és a fehérbor is különleges szerephez jut, az elkészítése pedig csupán 20 percet vesz igénybe.

Rebarbarás pohárkrém

rebarbaras-poharkrem2

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 400 g rebarbara
  • 80 g kristálycukor
  • 1 db gyömbér (kicsi)
  • 100 ml fehérbor
  • 100 g mascarpone
  • 300 ml habtejszín (magas zsírtartalmú)
  • 50 g porcukor
Recept idők

Elkészítés:

A rebarbarát mossuk meg, a leveleit és a szárvéget vágjuk le. Aprítsuk fel darabokra. A gyömbért hámozzuk meg, és szintén vágjuk fel apróra.

Egy lábasban tegyük fel főni a felaprított rebarbarát és gyömbért, a kristálycukrot, illetve a fehérbort. Forraljuk fel és addig főzzük, amíg a rebarbara megpuhul (kb. 5-10 perc). Ha kész, vegyük le a tűzről és tegyük félre.

Egy másik tálban keverjük óvatosan habosra a mascarponét, a tejszínt és a porcukrot. Ha elkészült, tegyük félre.

A korábban megfőtt és már kihűlt rebarbarából tegyünk 4 evőkanálnyit egy tálba, pépesítsük egy villával, majd adjuk hozzá a krémhez.

A maradék rebarbara egy részét kanalazzuk 4 desszertespohárba. Ezután kanalazzuk rá a tejszínes, rebarbarás krémet, végül a tetejükre ismét kanalazzunk a rebarbarából.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük