Tiramisu reggeli kiadásban: kávés zabkása lágy joghurttal rétegezve
Reggeli és desszert is egyben ez az energiabomba zabkása, garantáltan felpörget, így biztosan kitart a lendület nap végéig.
Ha finom és tápláló reggelit keresel, ez a tiramisu-zabkása a tökéletes választás: a zabpehelynek köszönhetően rostban gazdag, a joghurtnak hála fehérjedús, a kávé pedig garantáltan felébreszt koffeintartalmánál fogva!
Ne a klasszikus tiramisu ízeire számíts, hiszen a joghurt fanyarságánál fogva más lesz az összkép, de a sok-sok kakaó és kávé így is megidézi az olasz desszertet. Arról nem is beszélve, hogy már a látványtól is jól fogsz lakni, annyira mutatós pohárdesszertet rakhatsz össze a különböző rétegekből!
Magát a zabkását már előző este érdemes bekeverni, állnia kell pár órát, hogy sűrű, kanalazható legyen. A chiamagot se hagyd ki belőle, attól lesz kicsit pudingosabb az állaga. A zabkását elkészítheted teljesen vegán verzióban is, ehhez növényi italt és kókuszjoghurtot használj!
Tiramisu-zabkása
Hozzávalók 2 pohárhoz
Zabkása:
- 100 g zabpehely
- 1 ek chiamag
- 3 ek cukrozatlan kakaópor
- 3 ek juharszirup
- 180 ml növényi ital vagy tej
- 120 ml kávé
- 1 tk vaníliakivonat
- 1 csipet só
Rétegezés:
- 300 g kókuszjoghurt vagy görög joghurt
- 1 ek juharszirup
- 1 tk cukrozatlan kakaópor (a tetejére)
Elkészítés:
A zabkását már előző este keverjük be. Keverjük össze egy tálban a zabpelyhet, a chiamagot, a kakaóport, a juharszirupot, a növényi italt, a kihűlt kávét, a vaníliát és a sót. Kóstoljuk meg, ha szükséges, még adhatunk hozzá juharszirupot. Fedjük le a tálat, majd tegyük egy estére a hűtőbe.
Másnap keverjük össze egy kis tálban a joghurtot és a juharszirupot.
Készítsünk elő két nagy poharat vagy tálat, majd rétegezzük bennük a kávés zabkását és a joghurtot. A joghurtos réteggel zárjunk, majd szórjuk meg kakaóporral.
Rögtön kínálhatjuk, de a hűtőben 3 napig is eláll.
-
2024-03-20 08:32:01
-
2024-01-03 06:32:00
-
2023-09-17 11:08:02
Fotók: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors
Olvasd el ezt is!