Tiramisu reggeli kiadásban: kávés zabkása lágy joghurttal rétegezve

tiramisu-zabkasa2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Reggeli és desszert is egyben ez az energiabomba zabkása, garantáltan felpörget, így biztosan kitart a lendület nap végéig.

Ha finom és tápláló reggelit keresel, ez a tiramisu-zabkása a tökéletes választás: a zabpehelynek köszönhetően rostban gazdag, a joghurtnak hála fehérjedús, a kávé pedig garantáltan felébreszt koffeintartalmánál fogva!

Ne a klasszikus tiramisu ízeire számíts, hiszen a joghurt fanyarságánál fogva más lesz az összkép, de a sok-sok kakaó és kávé így is megidézi az olasz desszertet. Arról nem is beszélve, hogy már a látványtól is jól fogsz lakni, annyira mutatós pohárdesszertet rakhatsz össze a különböző rétegekből!

Magát a zabkását már előző este érdemes bekeverni, állnia kell pár órát, hogy sűrű, kanalazható legyen. A chiamagot se hagyd ki belőle, attól lesz kicsit pudingosabb az állaga. A zabkását elkészítheted teljesen vegán verzióban is, ehhez növényi italt és kókuszjoghurtot használj!

Tiramisu-zabkása

tiramisu-zabkasa

Hozzávalók 2 pohárhoz

Zabkása:

  • 100 g zabpehely
  • 1 ek chiamag
  • 3 ek cukrozatlan kakaópor
  • 3 ek juharszirup
  • 180 ml növényi ital vagy tej
  • 120 ml kávé
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 1 csipet

Rétegezés:

  • 300 g kókuszjoghurt vagy görög joghurt
  • 1 ek juharszirup
  • 1 tk cukrozatlan kakaópor (a tetejére)
Recept idők

Elkészítés:

A zabkását már előző este keverjük be. Keverjük össze egy tálban a zabpelyhet, a chiamagot, a kakaóport, a juharszirupot, a növényi italt, a kihűlt kávét, a vaníliát és a sót. Kóstoljuk meg, ha szükséges, még adhatunk hozzá juharszirupot. Fedjük le a tálat, majd tegyük egy estére a hűtőbe.

Másnap keverjük össze egy kis tálban a joghurtot és a juharszirupot. 

Készítsünk elő két nagy poharat vagy tálat, majd rétegezzük bennük a kávés zabkását és a joghurtot. A joghurtos réteggel zárjunk, majd szórjuk meg kakaóporral.

Rögtön kínálhatjuk, de a hűtőben 3 napig is eláll.

Fotók: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon