Krémes, habos áfonyás pohárkrém: sütés, főzés nélkül, percek alatt kész

afonyas-poharkrem-recept
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A lágy, selymes áfonyás pohárkrém igazi pár perces desszert, mégis bárhol és bárki előtt villoghatsz vele.

A hűsítő pohárkrémek legalább olyan jók, mint a sok munkával készülő desszertek, ráadásul a végtelenségig variálhatók. Arról nem is beszélve, hogy a legtöbb finomság sütés nélkül is összedobható.

Az egyik fő hozzávaló a roppanós keksz, amelyre kerülhet mascarponés, joghurtos vagy akár pudingos krém is. A legtöbb poharas desszertről a gyümölcs sem hiányozhat.

A pohárkrémek rendkívül mutatósak, így a mennyei áfonyás változat is. Ebben tökéletes összhangban vannak egymással az édes és a savanykás ízek, a limoncellótól pedig még izgalmasabb. Ha gyerekeknek készíted, szörppel vagy sziruppal locsold meg a babapiskótát. 

Áfonyás pohárkrém

afonyas-babapiskotas-poharkrem

Hozzávalók 6 személyre

  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg tejföl
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 12 db babapiskóta
  • limoncello ízlés szerint
  • 20 dkg áfonya
Recept idők

Elkészítés:

A mascarponét jól keverjük ki a tejföllel és a kétféle cukorral. 

A babapiskótákat tördeljük a poharak aljába, és locsoljuk meg limoncellóval. Kanalazzuk rá a mascarponés krémet, és szórjuk meg áfonyával. Folytassuk tovább a rétegezést, míg el nem fogynak az alapanyagok. 

A kész pohárkrémeket tegyük hűtőbe legalább egy-két órára, hogy a krém megdermedjen, és az ízek összeérjenek.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük