Krémes, habos áfonyás pohárkrém: sütés, főzés nélkül, percek alatt kész
A lágy, selymes áfonyás pohárkrém igazi pár perces desszert, mégis bárhol és bárki előtt villoghatsz vele.
A hűsítő pohárkrémek legalább olyan jók, mint a sok munkával készülő desszertek, ráadásul a végtelenségig variálhatók. Arról nem is beszélve, hogy a legtöbb finomság sütés nélkül is összedobható.
Az egyik fő hozzávaló a roppanós keksz, amelyre kerülhet mascarponés, joghurtos vagy akár pudingos krém is. A legtöbb poharas desszertről a gyümölcs sem hiányozhat.
A pohárkrémek rendkívül mutatósak, így a mennyei áfonyás változat is. Ebben tökéletes összhangban vannak egymással az édes és a savanykás ízek, a limoncellótól pedig még izgalmasabb. Ha gyerekeknek készíted, szörppel vagy sziruppal locsold meg a babapiskótát.
Áfonyás pohárkrém
Hozzávalók 6 személyre
- 25 dkg mascarpone
- 10 dkg tejföl
- 5 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 12 db babapiskóta
- limoncello ízlés szerint
- 20 dkg áfonya
Elkészítés:
A mascarponét jól keverjük ki a tejföllel és a kétféle cukorral.
A babapiskótákat tördeljük a poharak aljába, és locsoljuk meg limoncellóval. Kanalazzuk rá a mascarponés krémet, és szórjuk meg áfonyával. Folytassuk tovább a rétegezést, míg el nem fogynak az alapanyagok.
A kész pohárkrémeket tegyük hűtőbe legalább egy-két órára, hogy a krém megdermedjen, és az ízek összeérjenek.
-
2024-05-01 06:30:01
-
2024-04-27 10:16:01
-
2024-04-12 09:36:01
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!