Tartalmas répafasírt a sütőből: csicseriborsóval készül a húsmentes fogás
Ez az izgalmas répafasírt fehérjedús csicseriborsót is tartalmaz, így egy csapásra nemcsak a rostot, hanem a húst is pótolhatod vele. És még olajat sem kell használnod a sütéshez.
Ez a fasírt rendhagyó módon nem bő olajban, hanem a sütőben sül, ezzel a módszerrel pedig nemcsak az olajszagtól kímélheted meg a konyhádat, de sokat spórolhatsz is. Olyan egyszerű alapanyagok alkotják, mint a sárgarépa, a csicseriborsó és a zabpehelyliszt, az ízesítést pedig akár kedved szerint variálhatod is. A receptben konzerves csicseriborsó szerepel, azonban magad is főzheted a hüvelyest, ha épp száraz alapanyag van otthon.
És amilyen egyszerű, olyan nagyszerű: csupa teljes értékű alapanyag alkotja, így egy fogással az egészséges szénhidrátokat, a rostot, a fehérjét és a jó zsírokat is kipipálhatod.
Répafasírt
Hozzávalók 3 személyre
- 300 g sárgarépa
- 250 g konzerves csicseriborsó
- 50 g zabpehelyliszt
- 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 1 kis csokor friss petrezselyem apróra vágva
- 1 ek friss kapor apróra vágva
- 1 ek chiamag
- 1 ek friss citromlé
- 2 ek olívaolaj
- 0.5 tk só
- 1 csipet bors
Elkészítés:
A répát reszeljük le és tegyük félre. A csicseriborsót tegyük aprítógépbe, és zúzzuk apró darabokra.
Egy tálban keverjünk össze minden hozzávalót, szaggassunk a masszából evőkanálnyi mennyiségeket, és formázzunk korongokat.
Tegyük őket sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük 25-30 percig.
-
2024-04-21 10:16:01
-
2024-03-28 10:32:01
-
2024-02-10 09:28:01
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!