![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Zöldséges tócsni gazdagon: csicseriborsó és spenót is dúsítja
Nevezhetjük tócsninak, de ez a fogás annyira gazdag, hogy fasírtként is megállja a helyét: tápláló, finom és hús nélkül készül.
Ez a fasírt rendhagyó módon nem bő olajban, hanem a sütőben sül, ezzel a módszerrel pedig nemcsak az olajszagtól kímélheted meg a konyhádat, de sokat spórolhatsz is. Olyan egyszerű alapanyagok alkotják, mint a sárgarépa, a csicseriborsó és a zabpehelyliszt, az ízesítést pedig akár kedved szerint variálhatod is. A receptben konzerves csicseriborsó szerepel, azonban magad is főzheted a hüvelyest, ha épp száraz alapanyag van otthon.
És amilyen egyszerű, olyan nagyszerű: csupa teljes értékű alapanyag alkotja, így egy fogással az egészséges szénhidrátokat, a rostot, a fehérjét és a jó zsírokat is kipipálhatod.
A répát reszeljük le és tegyük félre. A csicseriborsót tegyük aprítógépbe, és zúzzuk apró darabokra.
Egy tálban keverjünk össze minden hozzávalót, szaggassunk a masszából evőkanálnyi mennyiségeket, és formázzunk korongokat.
Tegyük őket sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük 25-30 percig.
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!