Tartalmas répafasírt a sütőből: csicseriborsóval készül a húsmentes fogás

Sutoben-sult-repafasirt
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ez az izgalmas répafasírt fehérjedús csicseriborsót is tartalmaz, így egy csapásra nemcsak a rostot, hanem a húst is pótolhatod vele. És még olajat sem kell használnod a sütéshez.

Ez a fasírt rendhagyó módon nem bő olajban, hanem a sütőben sül, ezzel a módszerrel pedig nemcsak az olajszagtól kímélheted meg a konyhádat, de sokat spórolhatsz is. Olyan egyszerű alapanyagok alkotják, mint a sárgarépa, a csicseriborsó és a zabpehelyliszt, az ízesítést pedig akár kedved szerint variálhatod is. A receptben konzerves csicseriborsó szerepel, azonban magad is főzheted a hüvelyest, ha épp száraz alapanyag van otthon.

És amilyen egyszerű, olyan nagyszerű: csupa teljes értékű alapanyag alkotja, így egy fogással az egészséges szénhidrátokat, a rostot, a fehérjét és a jó zsírokat is kipipálhatod.

Répafasírt

Sutoben-sult-repafasirt-1

Hozzávalók 3 személyre

  • 300 g sárgarépa
  • 250 g konzerves csicseriborsó
  • 50 g zabpehelyliszt
  • 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 kis csokor friss petrezselyem apróra vágva
  • 1 ek friss kapor apróra vágva
  • 1 ek chiamag
  • 1 ek friss citromlé
  • 2 ek olívaolaj
  • 0.5 tk
  • 1 csipet bors
Recept idők

Elkészítés:

A répát reszeljük le és tegyük félre. A csicseriborsót tegyük aprítógépbe, és zúzzuk apró darabokra.

Egy tálban keverjünk össze minden hozzávalót, szaggassunk a masszából evőkanálnyi mennyiségeket, és formázzunk korongokat.

Tegyük őket sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük 25-30 percig.

Fotók: Getty Images

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük