Reszelt túrós süti a nagyi receptje szerint: az omlós tészta közt bőséges töltelék terül el
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Az egyszerű, ám annál finomabb sütemény tésztája nagyon különleges, mivel le kell reszelni, úgy kerül a töltelék alá és fölé.
Az omlós sütemény tésztáját kinyújtva is a tepsire helyezheted, de mindenképp érdemes kipróbálni reszelve is, úgy az igazi. A reszelt süteményen biztosan megakad a tekinteted, alig várja az ember, hogy belekóstoljon, utána viszont már nehéz lesz megálljt parancsolni magadnak.
A lágy, túrós tölteléket lehet cifrázni, kerülhet bele mazsola vagy egy kis fahéj. A tésztához és a töltelékhez is csak tojássárgájára lesz szükség, a maradék fehérjét tedd tisztára mosott joghurtos- vagy tejfölösdobozba, címkézd fel, rakd a fagyasztóba, majd felhasználod, ha szükséged lesz rá.
Reszelt túrós sütemény
Hozzávalók 6 személyre
Tészta:
- 40 dekagramm finomliszt
- 25 dekagramm puha vaj
- 15 dekagramm porcukor
- 1 darab tojássárgája
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 evőkanál kakaópor
Töltelék:
- 50 dekagramm túró
- 12 dekagramm porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 darab tojássárgája
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet szitáljuk keverőtálba, adjuk hozzá az összes alapanyagot, gyúrjunk tésztát belőle. A tésztát osszuk két egyforma méretű cipóra, csomagoljuk folpackba és tegyük 1 órára hűtőbe.
Krém:
A túrót a porcukorral és a többi hozzávalóval villa segítségével keverjük krémes állagúra, majd lefedve tegyük hűtőbe addig, amíg szükség lesz rá.
Összeállítás:
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
A tésztát vegyük ki a hűtőből.
A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd az egyik tésztacipót reszeljük bele. A reszelt tésztát szépen igazgassuk el a sütőpapíron, mindenhova jusson belőle, utána a túrókrémet simítsuk rá.
A másik tésztacipót is reszeljük le, majd szórjuk a töltelék tetejére, utána toljuk az előmelegített sütőbe 30–45 percre.
Fotó: Getty Images