Álompuha bostoni angyaltorta: vaníliapudinggal készül
Ezt a hangzatos nevű és egyébként igen elegáns tortát sokkal egyszerűbb elkészíteni, mint azt első ránézésre gondolnád.
Egy finom gyümölcstortának, amelybe édes krém kerül a puha piskótarétegek közé, bizony nehéz ellenállni. Ezúttal egy citromos, vajas krémmel készült, bársonyos citromtortát fogunk elkészíteni.
A különlegessége, hogy reszelt citromhéj és frissen facsart citromlé is kerül a krémbe, a torta pedig egy igazi, 4 rétegű piskótatoronyban csúcsosodik majd ki, amit nemcsak a rétegek között, de körös-körül is ez a csodás krém von be.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
Két darab, egyenként 20 cm átmérőjű tortaformát vajazzunk, majd béleljünk ki sütőpapírral.
Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót, majd tegyük félre.
Keverjük össze egy másik tálban a cukrot és a reszelt citrom héját.
Adjuk hozzá a vajat, majd közepes sebességgel verjük pár perc alatt habosra.
Alacsony fokozaton adjuk hozzá a tojásfehérjéket.
Ezután mehet bele az olaj is. Ezt már közepes sebességgel is verhetjük kb. 1 percig.
Ezt követően adjuk hozzá a lisztes keveréket. Alacsony sebesség mellett addig keverjük, amíg össze nem áll. Ekkor lassan, fokozatosan adjuk hozzá az írót. Keverjük simára kb. fél perc alatt.
A tésztát öntsük bele a tortaformákba, és süssük egyenként kb. 25-30 percig.
Ha megsültek, hűtsük őket rácson kb. 5 percig, mielőtt kivennénk a formákból a piskótákat. Hagyjuk teljesen kihűlni szobahőmérsékleten.
Készítsük el a citromos vajkrémet.
Keverőtálban, nagy sebességgel verjük fel habosra a vajat. Ez kb. 5 perc.
Két részletben adjuk hozzá a porcukrot, lehet, hogy nem lesz szükség mindre, majd alaposan keverjük össze.
Adjuk hozzá a citromlevet, a tejet és a sót, majd alacsony fokozaton keverjük.
Ha kész a piskóta és a krém is, állítsuk össze a tortát. Ha rétegeset készítenénk, a két piskótalapot vágjuk hosszában félbe, így 4 vékony lapunk lesz.
A tortalapokat kenjük meg a citromos vajkrémmel, és illesszük egymásra.
A torta felső lapjának tetejét is kenjük be a krémmel, és a tortát is körben.
Ha kész, tegyük be a hűtőbe kb. 30 percre, hogy a vajkrém megszilárduljon.
Ezután már szeletelhetjük és tálalhatjuk is ezt a csodálatos tortát.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu