Álompuha bostoni angyaltorta: vaníliapudinggal készül

bostoni-angyaltorta
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ezt a hangzatos nevű és egyébként igen elegáns tortát sokkal egyszerűbb elkészíteni, mint azt első ránézésre gondolnád.

Ennek a vaníliapudingos, csokoládémázas tortának a szépsége éppen annak egyszerűségében rejlik. Egy könnyed piskótaalap kell csak hozzá, egy adag vaníliapuding, végül pedig olvasztott csokoládéval nyakon önteni, és máris kész.

Bár most az egyszerűség kedvéért kész vaníliás alapport használtunk, házilag is elkészítheted a pudingot, ebben az esetben viszont hagyd teljesen kihűlni, mielőtt a tésztába töltenéd.

Fontos, hogy a piskóta sütésekor ne nyissuk ki az ajtót, különben az összeesik. A sütési idő lejártával végezzünk inkább tűpróbát, hogy biztosan megsült-e a tészta.

Bostoni angyaltorta

bostoni-angyaltorta

Hozzávalók 8 szelethez

A piskótához:

  • 6 db tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 ek víz
  • 8 ek finomliszt

A pudinghoz:

  • 1 tasak vaníliaízű pudingpor (főzés nélküli; 78 g)
  • 500 ml hideg tej

A csokoládémázhoz:

  • 100 g étcsokoládé
  • 1 tk sózatlan vaj
  • 1 ek tej
Recept idők

Elkészítés:

Először készítsük el a piskótát. A recept lépéseit itt találjátok, míg a hozzávalókat fentebb írjuk.

Mivel ennek a süteménynek speciális az alakja, ezért érdemes beszerezni hozzá egy felül 24, alul 15 centi átmérőjű kuglófsütő formát. A piskótatésztát ebbe a kivajazott és liszttel meghintett formában öntve süssük meg kb. 20 perc alatt, tűpróbával ellenőrizzük.

Ezután pihentessük a pulton vagy rácson kb. 5 percig, majd óvatosan fordítsuk ki a formából. 

Várjuk meg, amíg annyira lehűl, hogy el tudjuk vágni. Ekkor a vágódeszkával párhuzamosan vágjuk félbe a piskótát.

Ha felvágtuk a piskótát, készítsük el a pudingot. Ehhez a hideg tejet és a pudingport habverővel keverjük csomómentesre. Ezután pár percig hagyjuk állni, hogy meglegyen a kívánt állag.

Kenjük meg az egyik piskótalapot, majd tegyük rá a másikat.

A kész piskótatornyot tegyük be a hűtőbe, amíg elkészítjük a csokoládémázat rá.

Az étcsokoládét vízgőz fölött a vajjal olvasszuk fel, majd adjuk hozzá a tejet. 

Ha már szép, krémes állagú, vegyük ki a tortát a hűtőből, és öntsük rá a csokoládét, hogy az szépen lefolyjon a piskóta oldalain.

Ezután ismét tegyük be a hűtőbe kb. 5-10 percre, amíg a csoki megszilárdul, majd már tálalhatjuk is.

Fotó forrása: Horváth Kitti Gabriella/Sóbors

Ezt is szeretjük