Hogyan lesz a legfinomabb a tócsni? 4 tipp, hogy kívül ropogós, belül puha legyen
A tócsni sok néven ismert régi kedvenc, nem csak krumpliból érdemes elkészíteni, más zöldségből is mennyei lesz.
A cukkini igazi sztárzöldség, nemcsak nyáron, de ilyenkor különösen népszerű alapanyag. Magas víztartalmánál fogva szuper hidratáló, és a különféle kevert tésztákat, süteményeket is szaftosan tartja.
Mivel viszonylag semleges az íze, édes és sós ételekben is helyet kaphat, könnyedén és változatosan fűszerezhető. Most egy sós, zöldfűszeres tócsni készült belőle, ami tökéletes ebéd vagy vacsora is lehet.
A cukkini mellé kétféle sajt kerül: a ricottától szinte krémes lesz a tócsni belseje, a parmezán pedig karaktert ad neki. Ha olajban sütöd, aranybarna és szuper ropogós lesz a külseje, de ha nem elvárás a roppanós kéreg, sütőben, leheletnyi olajjal is készülhet.
Mossuk meg, majd reszeljük le a cukkinit. Tegyük félre pár percre, míg levet enged, majd alaposan nyomkodjuk ki belőle a nedvességet.
A parmezánt reszeljük le.
Keverjünk össze mindent egy nagy tálban.
Osszuk a masszát 6 részre, formázzunk mindegyikből egy pogácsát.
A megformázott tócsnikat kevés olajon, oldalanként 2-3 perc alatt süssük készre (Valószínűleg két adagban fognak elférni). Szedjük őket papírtörlővel bélelt tányérra, majd melegen kínáljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu