Extra puha ricottás mandulatorta - Pár hozzávalóból, liszt nélkül készül

mandulatorta
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A ricottán kívül biztosan minden van hozzá a kamrában, egyszerű alapanyagokból áll, mégis teljesen más, sokkal lágyabb, mint a liszttel készült változatok.

Nagyon egyszerű, mégis igazán különleges ez a mandulatorta, liszt nélkül, rengeteg ricottával készül, úgyhogy nagyon puha, könnyű, szinte légies a tésztája. A mandula őrölt formában kerül a sütibe, ez az alapja, úgyhogy a tortát gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatják.

A tészta krémességéről a ricotta mellett a habtejszín gondoskodik, a tojás pedig a kötőanyag szerepét tölti be a süteményben. Ezekhez még egy kis cukor és sütőpor kerül, másra nincs is szükség, úgyhogy tényleg pár alapanyagból készül, ráadásul a sokak által kedvelt keverem-kavarom technikával. Egyáltalán nem bonyolult vagy időigényes az így készült mandulatorta, mindenkinek bátran ajánljuk.

Ricottás mandulatorta

mandulatorta2

Hozzávalók 8 szelethez

  • 3 darab tojás
  • 75 milliliter habtejszín
  • 200 gramm mandula
  • 250 gramm ricotta
  • 150 gramm cukor
  • 0.5 evőkanál sütőpor
  • tálaláshoz porcukor
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

A mandulát aprítógéppel őröljük porrá. Keverjük össze a sütőporral.

A tojásokat verjük a cukorral habosra. A habtejszínt keverjük össze a ricottával, majd adjuk a tojásos keverékhez. Fokozatosan adjuk hozzá a sütőporos mandulalisztet, keverjük alaposan el, míg csomómentes nem lesz a massza. 

Öntsük a tésztát egy kivajazott 23 centiméteres tortaformába, majd 35-40 percig süssük, tűpróbával ellenőrizzük.

Hagyjuk teljesen kihűlni, majd porcukorral megszórva kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük