Csavart sajtos rúd 5 perc munkával: leveles tésztából készül
Ez a sajtos rúd leveles tésztából készül, így akár 5 perc alatt is összedobhatod!
A ropogós és ízletes hagymakarika nem csak az éttermek kiváltsága: egyszerű alapanyagokból otthon is elkészítheted. Ráadásul mutatós és ötletes partikaja is, ami egy krémes, zöldfűszeres mártogatós mellett a vendégek előtt is megállja a helyét.
Előnye, hogy a klasszikus, olajban sült hagymakarikához képest sokkal egészségesebben is elkészíthető, hiszen nemcsak bő olajban, de a sütőben is megsütheted. Így kevesebb kalóriával juthatsz hozzá az ugyanolyan finom ropogtatnivalóhoz.
A hagymákat hámozzuk meg, és vágjuk 0,5-1 cm vastag szeletekre. A karikákat válasszuk szét egymástól, és tegyük félre.
Egy közepes tálban keverjük a liszthez a sütőport, a sörélesztőt és a fűszereket, majd keverjük csomómentesre a növényi itallal. Egyenként mártogassuk bele a hagymakarikákat, csöpögtessük le a felesleget, majd forgassuk a morzsába.
Sorakoztassuk őket sütőpapírral bélelt tepsibe, egyenletesen fújjuk le olajspray-vel, és tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe. Süssük 15-20 percig, vagy amíg a karikák aranybarnák nem lesznek.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu