Csavart sajtos rúd 5 perc munkával: leveles tésztából készül
Ez a sajtos rúd leveles tésztából készül, így akár 5 perc alatt is összedobhatod!
A leveles tésztából készült sütemények igazi jolly jokernek számítanak, hiszen édes és sós töltelékkel egyaránt megállják a helyüket. Ehhez pedig nem is feltétlenül kell házi készítésű tésztával dolgoznod, a bolti változat is remek választás. Éppen ezért érdemes tartani belőle a hűtőben, mert viszonylag sokáig eláll, és sokféle módon elkészítheted. Sőt, akár le is fagyaszthatod.
Ebben a sós vendégváróban a sajt a főszereplő, mellette pedig szezámmagot is tartalmaz. Mindössze 5-10 percnyi tényleges munka van vele, a többit pedig a sütő végzi. Ha pedig allergia vagy az étrended miatt nem eszel tejterméket, akkor a sajtot bátran helyettesítsd növényi alternatívákkal.
Csavart sajtos rúd
Hozzávalók 20 darabhoz
- 2 lap leveles tészta (kb. 25x40 cm)
- 150 g sajt vagy növényi alternatíva reszelve
- 150 g krémsajt vagy növényi alternatíva
- só, bors ízlés szerint
- 1 ek szezámmag
- 2 ek tej vagy szójaital
Elkészítés:
A tésztalapokat terítsük egymás mellé, és az egyiket kenjük meg krémsajttal. (Ahhoz, hogy könnyebben tudjunk dolgozni, hagyjuk a krémsajtot szobahőmérsékletűre melegedni.)
Szórjuk rá a reszelt sajtot, a sót és a borsot. Terítsük rá a második lapot, és óvatosan simítsuk őket egymásra, hogy ne maradjon köztük levegő. Egy éles késsel vágjuk félbe a hosszabbik oldala mentén, és az így keletkezett lapokból vágjunk 10-10 darab 2 cm széles csíkot. Mindegyiket csavarjuk meg, és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól 2-3 cm távolságra.
Kenjük be őket kevés tejjel vagy növényi itallal, és szórjuk meg szezámmaggal. Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, és 20 perc alatt süssük aranybarnára.
-
2024-04-25 10:32:01
-
2024-04-23 09:32:01
-
2024-04-14 09:28:01
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!