Zsírtól porhanyós sajtos csiga: fűszerpaprikás krém kerül bele

7
Nyomtatás
Ropogós sajtos csiga cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A sajtos vendégváró gyorsan összeállítható, melyből érdemes dupla adaggal gyártani. Jól zárható dobozban napokig megőrzi csodás állagát.

A sós finomságok közül nagy kedvencek a különböző pogácsák vagy a sajtos rúd. Ha te is szereted az ilyen finomságokat, akkor most jól figyelj, mert mutatok egy olyan receptet, amiért az egész család megőrül majd!

Zöldfűszerekkel is finom!

A sajtos csiga finom, porhanyós. A töltelék különleges, ugyanis vaj, krémsajt, sajt és fűszerpaprika gazdagítja. Ha utóbbit nem kedveled, akkor a kencéből akár ki is maradhat a fűszerpaprika, vagy helyette zöldfűszerekkel dúsítva is kipróbálhatod.

Ropogós sajtos csiga

Ropogós sajtos csiga ct

Hozzávalók 4 személyre

Tészta:

  • 30 dkg liszt
  • 1 teáskanál
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 10 dkg vaj
  • 2 evőkanál zsír
  • 2 evőkanál tejföl

Töltelék:

  • 10 dkg vaj
  • 1 evőkanál krémsajt
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 15 dkg sajt
Recept idők

Elkészítés:

Tészta:

A lisztet szitáljuk tálba, majd forgassuk hozzá a sót és a szódabikarbónát. Ezután adjuk hozzá a vajat, zsírt és a tejfölt, gyúrjunk belőle tésztát (ha az összeállításnál szükséges, akkor adjunk még hozzá lisztet vagy tejfölt). A begyúrt tésztát takarjuk le és hagyjuk pihenni, míg a tölteléket elkészítjük.

Töltelék:

A puha vajat keverjük össze a krémsajttal, sóval, borssal, fűszerpaprikával és a reszelt sajttal.

A tésztát borítsuk enyhén lisztezett felületre és nyújtsuk vékony téglalap alakúra (körülbelül 2 mm-es legyen). Ezután kenjük meg a töltelékkel és tekerjük fel olyan szorosan, ahogy csak tudjuk. A kész tekercset, ha szükséges, vágjuk félbe, majd csomagoljuk folpackba, formázzuk szoros hengerré és tegyük a fagyasztóba 2-3 órára.

A kivett hengereket csomagoljuk ki, és vágjunk belőlük vékony szeleteket (0,5 centiméter széles).

A karikákat sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire (legyen köztük hely, mert sütés közben nőni fognak a csigák), majd toljuk 175 fokosra előmelegített sütőbe, és süssük szép pirosra 8-12 perc alatt.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon