
A tojásos krokett belseje krémes, a bundája ropogós: főzelékek és saláták mellé is kínálható
A tojásos krokett a besamelmártástól és a reszelt sajttól elképesztően krémes lesz, hidegen és melegen is nagyon finom.
A sajtos krumpligolyó hasonlít a krumplikroketthez. Kívül szép aranybarnára sül és ropogós, a belseje pedig krémes és ízletes.
A könnyen elkészíthető finomság receptjével bátran lehet kísérletezni. A masszát különböző fűszerekkel is feldobhatod, ilyen az oregánó, bazsalikom vagy a chili. Sajtból is lehet másfajtát használni, például füstöltet.
Hogy még izgalmasabb legyen, a golyó közepébe egy kis sajt- vagy sonkadarabot is csempészhetsz. Az elkészült finomság önmagában is nassolható, de elfér mellé valamilyen mártogatós, és köretként is kínálhatod.
A burgonyát tisztítsuk meg, vágjuk apró kockákra, majd annyi vízben, amennyi ellepi, főzzük puhára. Ezután szűrjük le, törjük simára, majd adjuk hozzá a reszelt sajtot, petrezselymet, sót és borsot.
A szépen kikevert masszából formázzunk tetszés szerinti golyókat.
A felvert tojásba keverjük bele a reszelt fokhagymát.
A golyókat először forgassuk meg a fokhagymás tojásban, majd a zsemlemorzsában. Ezután bő olajban süssük ropogósra.
Fotók, videó és recept: Borsos Dalma / Sóbors
@sobors.hu