Krémes, tejszínes-tonhalas tészta pillanatok alatt: laktató ebéd egyszerűen
A tonhalas szószok villámgyorsan, szinte semmi munkával készülnek, így ez a tésztaétel utolsó pillanatos vacsorának is tökéletes.
A tonhalból általában salátákat vagy fasírtot szoktak készíteni, és igen kedvelt alapanyaga a tavaszi-nyári szezonnak. Ezúttal azonban nem salátához, hanem egy paradicsomos, spagettis főételhez fogjuk felhasználni.
A recept szépsége, hogy kevés alapanyagból készül, mégis rendkívül laktató fogás lesz az eredmény, amelyben a tonhal, a paradicsom és a fenyőmag alkot izgalmas elegyet.
A tonhalról öntsük le az olajat egy kisebb tálba, tegyük félre. A tonhalat tegyük egy közepes méretű tálba, majd egy villa segítségével pépesítsük.
Ezután adjuk hozzá a fenyőmagot, a citrom reszelt héját, a petrezselymet, a zsemlemorzsát és a tojást is.
Sózzuk, illetve ízlés szerint borsozzuk meg, majd kézzel alaposan keverjük össze, amíg masszává nem válik.
Ezt követően formázzunk belőle 6 db golflabdaméretű golyót.
Egy nagy lábasban tegyünk fel tésztafőző vizet forrni egy teáskanál sóval. A tésztát főzzük meg a csomagoláson írt idő szerint.
A kész tésztát szűrjük le, majd tegyük félre.
Egy nagy serpenyőben hevítsünk fel egy keveset a tonhal félretett olajából, majd süssük meg benne a golyókat, percenként megforgatva kb. 5 perc alatt, vagy amíg aranybarnára nem sülnek.
Konyhai papírtörlőre szedve csepegtessük le róluk a felesleges olajat.
A paradicsomszószt melegítsük fel egy közepes lábasban, majd forgassuk össze a spagettivel és a tonhalgolyókkal.
Ha mindent összekevertünk, már tálalhatjuk is.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu