Puha tonhalgolyó avokádóval és sajttal gyúrva - Pillanatok alatt elkészül
Előételnek a legjobb, de salátával finom vacsora is lehet ez a könnyed tonhalgolyó.
A tonhal kifejezetten egészséges, ugyanis magas fehérjetartalma ellenére az energiatartalma alacsony, így a fogyókúrázók és az aktívan sportolók is kedvelik. Húsa ráadásul gazdag B-vitaminokban, omega-3 zsírsavban és magnéziumban is.
Sütve, főzve vagy akár egy finom fasírtban is tökéletes választás: alább egy pikáns variációt mutatunk, amelyben egyszerű zöldfűszerek találkoznak a sóval, a borssal és a chilivel.
A tonhalkonzervet csepegtessük le, majd nyomkodjuk ki belőle a maradék olajat. Tegyük egy közepes méretű tálba.
A metélőhagymát és a petrezselymet öblítsük, majd csepegtessük le. Vágjuk apró darabokra.
Egy kisebb tálban verjük fel a tojásokat, hogy enyhén habos legyen. Ezután adjuk hozzá a tonhalhoz.
Reszeljünk hozzá egy kis darab gyömbért, majd adjuk hozzá a felaprított zöldfűszereket is.
Reszeljük hozzá egy biocitrom héját, végezetül sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és hintsük meg a chiliporral is.
Ezután alaposan keverjük össze, majd gyúrjunk belőle 5 gombócot, lapítsuk le őket.
Egy nagy serpenyőben melegítsük fel az olajat, majd tegyük bele egymástól kb. 2 cm távolságra a fasírtokat. Oldalanként 2-2 perc alatt süssük aranybarnára.
Ha mind kisült, tegyük őket papírtörlőre, majd szedjük át egy tányérra.
Kísérőként kínáljunk mellé mártogatóst.
Fotó forrása: Horváth Kitti Gabriella/Sóbors