
Ízletes, zöldfűszeres tonhalfasírt: kívül ropogós, belül puha

Tonhalkonzervből ellenállhatatlan fasírt készülhet, mely a zöldfűszerektől lesz igazán ízletes. Ebből még a gyerekek is repetát kérnek!
A halfogyasztás nem a magyar emberek erőssége: persze az év végi ünnepi időszakban és nyáron kihagyhatatlan, de ha az egész évet nézzük, akkor kijelenthető, nem sokszor kerül a tányérra. Pedig egészséges és finom, rengeteg fajtát lehet kipróbálni, melyekből pompás ételek alkothatók.
A kamrában érdemes a tonhalkonzervnek helyet szorítani: friss pékáruval is jólesik, ám egy kis fantáziával csodás fogások készülhetnek belőle. Gondolj csak a tonhalkrémre, tonhalsalátára vagy tonhalas tésztára. A konzervből ínycsiklandó fasírt is sülhet, melyet bátran dúsíts zöldfűszerekkel. A tonhalfasírt jólesik rizzsel és salátával, szendvicsben is megállja a helyét, és főzelékkel is pompás.
-
2023-09-17 09:28:01
-
2023-09-06 07:32:01
-
2023-08-17 10:32:01
Tonhalfasírt zöldfűszerekkel

Hozzávalók 4 személyre
- 15 dkg tonhalkonzerv
- 1 csokor petrezselyem
- 0.5 csokor metélőhagyma
- só és bors ízlés szerint
- 1 teáskanál kakukkfű
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 darab tojás
- 1 evőkanál citromlé
- 4 evőkanál zsemlemorzsa
- kevés olaj
Elkészítés:
A tonhal levét öntsük le.
A zöldfűszereket (petrezselyem, metélőhagyma) vágjuk finomra.
A tonhalat keverjük egybe az előkészített zöldfűszerekkel, sóval, borssal, kakukkfűvel, reszelt fokhagymával, tojással, citromlével és zsemlemorzsával. Ezután a jól bekevert masszából formázzunk tetszés szerinti golyókat vagy kisebb pogácsákat.
Egy serpenyőben kevés olajat forrósítsunk fel, majd a gombócok vagy a pogácsák mindkét oldalát süssük szép aranybarnára.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!