Ízletes, zöldfűszeres tonhalfasírt: kívül ropogós, belül puha

Zöldfűszeres tonhalfasírt cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Tonhalkonzervből ellenállhatatlan fasírt készülhet, mely a zöldfűszerektől lesz igazán ízletes. Ebből még a gyerekek is repetát kérnek!

A halfogyasztás nem a magyar emberek erőssége: persze az év végi ünnepi időszakban és nyáron kihagyhatatlan, de ha az egész évet nézzük, akkor kijelenthető, nem sokszor kerül a tányérra. Pedig egészséges és finom, rengeteg fajtát lehet kipróbálni, melyekből pompás ételek alkothatók.

A kamrában érdemes a tonhalkonzervnek helyet szorítani: friss pékáruval is jólesik, ám egy kis fantáziával csodás fogások készülhetnek belőle. Gondolj csak a tonhalkrémre, tonhalsalátára vagy tonhalas tésztára. A konzervből ínycsiklandó fasírt is sülhet, melyet bátran dúsíts zöldfűszerekkel. A tonhalfasírt jólesik rizzsel és salátával, szendvicsben is megállja a helyét, és főzelékkel is pompás.

Tonhalfasírt zöldfűszerekkel

Zöldfűszeres tonhalfasírt ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 15 dkg tonhalkonzerv
  • 1 csokor petrezselyem
  • 0.5 csokor metélőhagyma
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 darab tojás
  • 1 evőkanál citromlé
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa
  • kevés olaj
Recept idők

Elkészítés:

A tonhal levét öntsük le.

A zöldfűszereket (petrezselyem, metélőhagyma) vágjuk finomra.

A tonhalat keverjük egybe az előkészített zöldfűszerekkel, sóval, borssal, kakukkfűvel, reszelt fokhagymával, tojással, citromlével és zsemlemorzsával. Ezután a jól bekevert masszából formázzunk tetszés szerinti golyókat vagy kisebb pogácsákat.

Egy serpenyőben kevés olajat forrósítsunk fel, majd a gombócok vagy a pogácsák mindkét oldalát süssük szép aranybarnára.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük