Krémes, tejszínes-tonhalas tészta pillanatok alatt: laktató ebéd egyszerűen

tonhalas-tejszines-teszta2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A tonhalas szószok villámgyorsan, szinte semmi munkával készülnek, így ez a tésztaétel utolsó pillanatos vacsorának is tökéletes.

Ha valami gyors és laktató ebédre vágysz, próbáld ki ezt a tonhalas tésztát, ami a megszokottól eltérően nem paradicsomos, hanem tejszínes szósszal készül. Igaz, ebből sem hiányzik teljesen az édeskés zöldség, színes koktélparadicsomok teszik frissebbé az összhatást.

Míg kifőzöd a tésztát, szinte elkészül a szósz is, utána pedig csak egybe kell forgatni a kettőt. A szószt feldobhatod friss bazsalikommal, parmezánnal, kapribogyóval, de extra kiegészítők nélkül is isteni lesz. 

Tejszínes-tonhalas tészta

tonhalas-tejszines-teszta

Hozzávalók 2 személyre

  • 250 g tészta
  • 20 g vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 200 g koktélparadicsom
  • 1 ek sűrített paradicsom
  • 250 ml tejszín (zsíros)
  • 200 g tonhalkonzerv (olajban)
  • 1 ek friss bazsalikom
  • 30 g parmezán
  • opcionális kapribogyó
Recept idők

Elkészítés:

Forraljunk enyhén sós vizet egy lábasban, majd főzzük meg a tésztát a csomagoláson írtak szerint. Szűrjük le, a főzővizéből tegyünk félre 1-2 decit.

Közben a vajat olvasszuk meg egy serpenyőben, dobjuk rá a zúzott fokhagymát. Fél perc után keverjük bele a sűrített paradicsomot és tejszínt, melegítsük egybe. Alacsony lángon főzzük pár percig, míg besűrűsödik. 

Keverjük bele a leszűrt tonhalat, a félbevágott koktélparadicsomokat és az összeaprított bazsalikomot. (Ha használunk, kapribogyót.) Várjuk meg, míg újra forrásnak indul, sózzuk, borsozzuk, keverjük bele a parmezánt. 1-2 percig főzzük még, míg a sajt elolvad és a paradicsom kicsit összeesik. Ha túl sűrűnek ítéljük, egy kevés főzővízzel hígítsuk. 

Rögtön kínáljuk a tésztával egybeforgatva.

Fotó: Getty Images 

Ezt is szeretjük