Roppanós zöldségchips házilag: pofonegyszerűen készül a fitt nasi

Zoldsegchips c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A bolti társaival ellentétben bő olaj helyett sütőben készül, így az esti filmnézéshez egy sokkal egészségesebb nasit tehetsz a család elé.

A boltban kapható chipsekkel ellentétben a házi verziók sokkal kevesebb olajat tartalmaznak, és tartósítószer sem kerül hozzájuk. Mindezek mellett pedig egészséges, vitamindús opciók, ha esti ropogtatnivalóra vágysz.

A zöldségeket kedved szerint kombinálhatod: a lenti listában felsoroltak mellett jó választás még a sárgarépa, a sütőtök és a csicsóka is, de a recept szinte bármilyen más, vékony szeletekre vágható zöldséggel is működik. 

Roppanós zöldségchips

Zoldsegchips

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 db nagy édesburgonya
  • 1 db nagy cékla
  • 1 db közepes zellergumó
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 tk tengeri só
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket alaposan mossuk és hámozzuk meg.

Szeletelőgéppel vagy uborkagyalu segítségével vágjuk a lehető legvékonyabb szeletekre, majd tegyük őket egy tálba.

Locsoljuk meg az olívaolajjal és szórjuk rájuk a sót, alaposan forgassuk össze, majd pakoljuk őket egy sütőpapírral kibélelt tepsire. Lehetőség szerint vékony rétegben kerüljenek a tepsire, hiszen csak így tudnak megfelelően kiszáradni és roppanósra sülni. Érdemes több tepsit használni.

Tegyük a zöldségeket 200 fokra előmelegített sütőbe, és 10-15 perc alatt süssük aranybarnára őket. Fontos, hogy figyelemmel kövessük a sütést, nehogy megégjenek.

Fotók: Getty Images

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük