
Roppanós zöldségchips házilag: pofonegyszerűen készül a fitt nasi

Cikkek


Ízletes zöldséggolyó házilag: sütőben pirul aranybarnára

Habkönnyű túrófánk egyszerűen: magától megfordul sütés közben
Ropogós

Krémes túró rudi házilag: roppanós csoki borítja

Szaftos, kókuszos lencsecurry: tunkolós fogás húsmentesen

Gyömbéres sárgarépaleves: a legfinomabb náthaűző

Egyedényes csirkés-paradicsomos tészta: ezután nincs sok mosogatnivaló

Ropogós spenótgolyó jó fokhagymásan: partifalatnak is beillik
A bolti társaival ellentétben bő olaj helyett sütőben készül, így az esti filmnézéshez egy sokkal egészségesebb nasit tehetsz a család elé.
A boltban kapható chipsekkel ellentétben a házi verziók sokkal kevesebb olajat tartalmaznak, és tartósítószer sem kerül hozzájuk. Mindezek mellett pedig egészséges, vitamindús opciók, ha esti ropogtatnivalóra vágysz.
A zöldségeket kedved szerint kombinálhatod: a lenti listában felsoroltak mellett jó választás még a sárgarépa, a sütőtök és a csicsóka is, de a recept szinte bármilyen más, vékony szeletekre vágható zöldséggel is működik.
Roppanós zöldségchips

Hozzávalók 2 személyre
- 1 db nagy édesburgonya
- 1 db nagy cékla
- 1 db közepes zellergumó
- 3 ek olívaolaj
- 1 tk tengeri só
Elkészítés:
A zöldségeket alaposan mossuk és hámozzuk meg.
Szeletelőgéppel vagy uborkagyalu segítségével vágjuk a lehető legvékonyabb szeletekre, majd tegyük őket egy tálba.
Locsoljuk meg az olívaolajjal és szórjuk rájuk a sót, alaposan forgassuk össze, majd pakoljuk őket egy sütőpapírral kibélelt tepsire. Lehetőség szerint vékony rétegben kerüljenek a tepsire, hiszen csak így tudnak megfelelően kiszáradni és roppanósra sülni. Érdemes több tepsit használni.
Tegyük a zöldségeket 200 fokra előmelegített sütőbe, és 10-15 perc alatt süssük aranybarnára őket. Fontos, hogy figyelemmel kövessük a sütést, nehogy megégjenek.
Fotók: Getty Images