Roppanós zöldségchips házilag: pofonegyszerűen készül a fitt nasi

Zoldsegchips c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A bolti társaival ellentétben bő olaj helyett sütőben készül, így az esti filmnézéshez egy sokkal egészségesebb nasit tehetsz a család elé.

A boltban kapható chipsekkel ellentétben a házi verziók sokkal kevesebb olajat tartalmaznak, és tartósítószer sem kerül hozzájuk. Mindezek mellett pedig egészséges, vitamindús opciók, ha esti ropogtatnivalóra vágysz.

A zöldségeket kedved szerint kombinálhatod: a lenti listában felsoroltak mellett jó választás még a sárgarépa, a sütőtök és a csicsóka is, de a recept szinte bármilyen más, vékony szeletekre vágható zöldséggel is működik. 

Roppanós zöldségchips

Zoldsegchips

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 db nagy édesburgonya
  • 1 db nagy cékla
  • 1 db közepes zellergumó
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 tk tengeri só
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket alaposan mossuk és hámozzuk meg.

Szeletelőgéppel vagy uborkagyalu segítségével vágjuk a lehető legvékonyabb szeletekre, majd tegyük őket egy tálba.

Locsoljuk meg az olívaolajjal és szórjuk rájuk a sót, alaposan forgassuk össze, majd pakoljuk őket egy sütőpapírral kibélelt tepsire. Lehetőség szerint vékony rétegben kerüljenek a tepsire, hiszen csak így tudnak megfelelően kiszáradni és roppanósra sülni. Érdemes több tepsit használni.

Tegyük a zöldségeket 200 fokra előmelegített sütőbe, és 10-15 perc alatt süssük aranybarnára őket. Fontos, hogy figyelemmel kövessük a sütést, nehogy megégjenek.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük